Στερεά Ελλάδα: 326 χλμ στο δίκτυο φυσικού αερίου

Στερεά Ελλάδα: 326 χλμ στο δίκτυο φυσικού αερίου
Eurokinissi

Έργο κατασκευής δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε έξι πόλεις, συνολικού κόστους που αγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Στερεάς Ελλάδας.

Η ένταξη του έργου που χρηματοδοτείται από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 21.200.000 ευρώ, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την ΔΕΔΑ, υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και αποτελεί το ουσιαστικό βήμα για τη δημιουργία δικτύου διανομής συνολικού μήκους 326,25 χιλιομέτρων, την κατασκευή παροχετευτικών αγωγών που θα επιτρέψει τη σύνδεση οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών και την εγκατάσταση τεσσάρων σταθμών μέτρησης και ρύθμισης.

Η έναρξη του έργου προγραμματίζεται στο πρώτο εξάμηνο του 2018 και υλοποιείται στη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Θήβα, τη Λειβαδιά, την Άμφισσα και το Καρπενήσι με δικαιούχο την «Εταιρεία Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας Α.Ε.», ενώ αποτελεί σημαντικό μέρος της υλοποίησης του σχεδιασμού της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της, την ανάπτυξη της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, την στήριξη των νοικοκυριών αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

«Παρέμβαση ευθύνης» χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή ένταξής του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» και τόνισε ότι κάθε Περιφερειακή Αρχή που σέβεται τον εαυτό της και τους πολίτες της, έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να «σέρνει το κάρο» μπροστά και να εξελίσσεται αδιάκοπα.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή