ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
27/11/2017 16:57 EET | Updated 27/11/2017 16:59 EET

Ο Μοσκοβισί πιστεύει ότι ο Παντοάν θα ήταν ένας καλός πρόεδρος του Eurogroup

EMMANUEL DUNAND via Getty Images
Italian Finance Minister Pier Carlo Padoan (L) and EU economic and financial affairs, taxation and customs commissioner Pierre Moscovici talk on December 8 2014 before the start of a Eurozone finance ministers meeting at EU headquarters in Brussels. AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND (Photo credit should read EMMANUEL DUNAND/AFP/Getty Images)

«Ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για να μπορέσει να είναι ένας καλός πρόεδρος του Γιούρογκρουπ», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος.

«Ο Πάντοαν έχει εμπειρία, είναι υπουργός μιας σημαντικής χώρας και είναι και άριστος οικονομολόγος. Διαθέτει τα προσόντα αλλά δεν είναι ο μόνος», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.

Ο Επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων τόνισε, πάντως, ότι «δε γνωρίζει τίποτα» σχετικά με το ποίος πρόκειται να διαδεχθεί τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ως επικεφαλής του Γιούρογκρουπ και ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος, αλλά «θα παρακολουθήσει την όλη εξέλιξη της διαδικασίας αυτής».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)