ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/11/2017 10:26 EET | Updated 27/11/2017 16:14 EET

Καμμένος: «Παραμύθι ψεύδους, που φτάνει στο τέλος της, και αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας»

«Παραμύθι ψεύδους, που φτάνει στο τέλος της, και αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας", έτσι χαρακτήρισε την "επίθεση" που δέχεται από την Αντιπολίτευση για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Είναι μια καθόλα νόμιμη διακρατική συμφωνία, χωρίς μεσάζοντες, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην ομιλία του στην Βουλή για την υπόθεση πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.

Είπε ότι η αντιπολίτευση επέλεξε να κατασκευάσει ένα σκάνδαλο, αναφέροντας ότι το όλο ζήτημα στηρίχθηκε σε μια καταγγελία του Ανδρέα Λοβέρδου για την αναφορά ενός ταξιάρχου, η οποία όμως δεν υπάρχει. Εκείνο που υπάρχει είναι ένα υποκλαπέν από το κομπιούτερ του ταξιάρχου σύνολο μηνυμάτων το οποίο ο κ. Λοβέρδος το έκανε αναφορά, προσέθεσε.

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος κατέθεσε σειρά εγγράφων και πιστοποιητικών που αφορούν τον Βασίλη Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπο της Σ. Αραβίας, σημειώνοντας ότι εκείνο που ξέραμε ήταν πως ο Παπαδόπουλος εκπροσωπούσε την Σ. Αραβία και αυτό εξηγήθηκε πολλαπλώς.

Σε ό,τι δε αφορά τη διαφορά μεταξύ 300.000 βλημάτων και 100.000 βλημάτων ανέφερε πως η συμφωνία αφορούσε την πώληση 300.000 βλημάτων και αλλαγή αριθμού πυρομαχικών σε συμφωνία δεν υπάρχει.

Είπε δε ότι ο ίδιος γνώριζε τον κ. Παπαδόπουλο, «αλλά από τον κ. Μητσοτάκη», καθώς, όπως ανέφερε, το 1988 η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να δοθεί ένα δάνειο προς τη Ρωσία προκειμένου να πληρωθούν οι Έλληνες εξαγωγείς και ο Ηλίας Παπαδόπουλος και ο γιός του ήταν στην αντιπροσωπεία επιχειρηματιών που ταξίδεψαν στην Μόσχα σε πρωθυπουργική αποστολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Είπε ακόμα ότι ο δικηγόρος του Β. Παπαδόπουλου είναι βουλευτής της ΝΔ, ενώ στο ΥΠΕΘΑ είχε πάει τον Β. Παπαδόπουλο η Φώφη Γεννηματά ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας το 2014.

Δεν με ενδιαφέρει ποιός εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία, με ενδιαφέρει ο νόμος και εξαντλώ αυτό που προβλέπει ο νόμος, είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι σύντομα θα αποδειχθεί ποιοι και γιατί ήθελαν να χαλάσουν τη συμφωνία.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι πρόσφατα έλαβε απειλητικό τηλεφώνημα και κατόπιν της άρσης του τηλεφωνικού του απόρρητου απεδείχθη ότι εκείνος που τηλεφώνησε «ήταν ο κ. Πατεράκης, που έστησε την ιστορία με τον Σάφα, ο μεσάζων για τα υποβρύχια που έγερναν, ένα μέρος της συμμορίας που εξυπηρετεί η ΝΔ».

«Νομίζατε ότι θα φοβηθούμε τους μπράβους σας και τα "παραδεισένια" λεφτά σας. Όσο χτυπάτε τόσο πιο ισχυρή γίνεται αυτή η κυβέρνηση» είπε ο κ. Καμμένος.

Η συμφωνία δεν έχει καταγγελθεί

«Στη Βουλή κατατέθηκαν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι δεν υπήρξε μεσάζων στην πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, και η αντιπολίτευση επιμένει για την ύπαρξη μεσάζοντα, διότι διαφορετικά καταρρέει το μυθιστόρημά της. Πλέον όμως τίθεται θέμα αξιοπιστίας της αντιπολίτευσης και αναρωτιέμαι αν μπορεί ο ελληνικός λαός να την πιστεύει», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στο κλείσιμο της σημερινής συζήτησης στη Βουλή.

Σημείωσε ότι το ποσό της πώλησης θα κατατίθετο από το υπουργείο Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας στο υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας και αναρωτήθηκε πώς μπορεί να υπάρξει μίζα σε μια τέτοια διαδικασία.

«Αν τα κράτη θέλουν να δώσουν προμήθεια, την δίνουν σε αυτούς που επιλέγουν και τον Βασίλη Παπαδόπουλο δεν τον επιλέξαμε εμείς, αλλά η Σ. Αραβία», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Συνέχισε αναφέροντας ότι η σύμβαση που υπεγράφη από τον ναύαρχο και τον Βασίλη Παπαδόπουλο εστάλη, μέσω του πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ, στη Σαουδική Αραβία και μέσω του υπουργείου στον πρέσβη της Σ. Αραβίας στην Αθήνα. «Αποδείξαμε εγγράφως ότι ουδέποτε την ανακάλεσαν» επισήμανε.

Έκανε λόγο για «τεράστια ζημιά» που προκάλεσε η αντιπολίτευση και ρώτησε τον Ανδρέα Λοβέρδο, «μήπως μαζί με τα έγγραφα που έδωσε, δημοσιοποίησε και καμία "κλείδα" με κίνδυνο κατάρρευσης του κρυπτογραφικού συστήματος της χώρας».

Ο κ. Καμμένος είπε πως μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ύψους 66 εκατ. ευρώ, φαίνεται ότι κάποιος «περί την κυβέρνηση της Σ. Αραβίας» άρχισε να διαπραγματεύεται, λέγοντας ότι θα εξασφαλίσει χαμηλότερη τιμή αγοράς και προτείνοντας τον εαυτό του για εκπρόσωπο της Σ. Αραβίας, προτείνοντας ταυτόχρονα στη σαουδαραβική κυβέρνηση να μην πληρώσει.

Επισήμανε ότι η συμφωνία δεν έχει καταγγελθεί και ότι η σαουδαραβική πλευρά, μέσω της πρεσβείας της στην Αθήνα, ζητά πίστωση χρόνου καθυστερώντας να απαντήσει. «Χωρίς ανέγκλητη πίστωση δεν υπάρχει συμφωνία» διευκρίνισε ο υπουργός. Σημείωσε δε, ότι υπάρχουν και εσωτερικά προβλήματα στη Σαουδική Αραβία αυτήν την περίοδο.

«Ως υπουργείο Εθνικής Άμυνας πήραμε έγκριση από τη Βουλή να πουλήσουμε άχρηστο υλικό, για το οποίο έπρεπε να πληρώσουμε προκειμένου να το καταστρέψουμε» είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας: «Θα ξαναπροσπαθήσουμε».

«Δεν θα πουλήσουμε ούτε σε τρομοκράτες ούτε σε όσους εξοντώνουν παιδιά, αλλά σε χώρες με τις οποίες είμαστε στον ίδιο άξονα, και με την Σ. Αραβία είμαστε στον ίδιο άξονα: μην ξεχνάτε ότι στηρίζει την Αίγυπτο», είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι «η Υεμένη είναι παλιά υπόθεση».

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, έθεσε το ερώτημα αν έχουν αντιληφθεί τι ζημιά προκάλεσαν με την όλη υπόθεση, καθώς «όσοι στοχοποιούν τη Σ. Αραβία μπορεί να στοχοποιήσουν και την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στον ταξίαρχο, είπε ότι «έχει φύγει από τη θέση του και υπηρετεί σε άλλη, δεν έχει προβεί σε αποκαλύψεις, ενώ αν προκύψουν ευθύνες θα επιληφθεί η στρατιωτική δικαιοσύνη». Αποσαφήνισε ότι η συμφωνία που ελέγχεται έως τέλους αφορά την πώληση 300.000 βλημάτων τα οποία έχουν ταυτότητα και ουδείς μπορεί να πουλήσει ούτε ένα περισσότερο ή λιγότερο.

Επίσης, ο κ. Καμμένος κατέθεσε έγγραφη απάντηση των ΕΑΣ στον Β. Παπαδόπουλο, ο οποίος ζήτησε ενοικίαση χώρων, ενώ απαντώντας σε όσα νωρίτερα είπαν η κ. Γεννηματά και ο κ. Λοβέρδος, στη μεν πρώτη είπε ότι ο ίδιος «έχει ανεβάσει» στοιχεία που αποδεικνύουν υπογραφή συμφωνίας με την IGG, στον δε δεύτερο ανέφερε για ενημερωτικά σημειώματα που έστελνε για εμπλεκόμενους σε υποθέσεις ραντάρ και TOR-M1, οι οποίοι, όπως είπε, «είναι όλοι φυλακή».