ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/11/2017 17:40 EET | Updated 28/11/2017 17:41 EET

Nαι ρε Λεμπρόν Τζέιμς, είσαι ωραίος

contra.gr

Ο Λεμπρόν Τζέιμς ούτε τις ρίζες του ξεχνάει ούτε τους συμπατριώτες που πιθανού αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο σταρ των Καβαλίερς πρωταγωνιστεί σ' ένα ξεχωριστό εγχείρημα στο Ακρον.

Οι μεγάλοι αθλητές ξέρουν να δίνουν πίσω στην κοινωνία ένα μέρος από την αναγνώριση που τους έχει χαρίσει. Και ο Λεμπρόν Τζέιμς είναι ένας τέτοιος αθλητής.

Ο σταρ των Καβαλίερς, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ακρον του Οχάιο, πρωταγωνιστεί στο εγχείρημα της ανέγερσης ενός ξεχωριστού σχολείου στη γενέτειρά του. Ενός σχολείου που νοιάζεται για τους μη προνομιούχους.

Το εκπαιδευτικό αυτό ίδρυμα θα απευθύνεται κυρίως σε μαθητές που δεν έχουν πολύ καλές σχολικές επιδόσεις και θα τους ενθαρρύνει έτσι ώστε να παρουσιάζουν άμεση αλλά και μακροπρόθεσμη βελτίωση.

Τα μαθήματα θα διαρκούν περισσότερα σε σχέση με τα υπόλοιπα "κοινά" σχολεία ενώ η σχολική χρονιά θα αρχίζει αρκετά νωρίτερα από το κανονικό.

Την Δευτέρα η εκπαιδευτική επιτροπή του Ακρον ενέκρινε το όλο σχέδιο γεγονός που προκάλεσε θύελλα ενθουσιασμού στην τοπική κοινωνία όπως χαρακτηριστικά μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Η ιδέα για το εγχείρημα βασίστηκε στα προγράμματα "Ι promise" που ενθαρρύνουν "προβληματικούς" μαθητές να συνεχίσουν το σχολείο.

Λεμπρόν, μπράβο και πάλι μπράβο!

Πηγή: contra.gr