ΔΙΕΘΝΕΣ
29/11/2017 08:15 EET | Updated 29/11/2017 08:16 EET

Επιβεβαιώθηκε: Η κόρη που ο Πούτιν κρατά κρυφή είναι αστέρι του ακροβατικού ροκ εν ρολ

reuters

Συνεχίζει να απασχολεί τα διεθνή Μέσα το ερωτηματικό αν η Κατερίνα Τιχόνοβα είναι η κόρη του Βλαντιμίρ Πούτιν με το Reuters να αφιερώνει ένα ακόμα δημοσίευμά του στην κοπέλα που ασχολείται με το ακροβατικό ροκ εν ρολ έπειτα από την επιβεβαίωση που έλαβε από συνάδελφο της ότι πρόκειται όντως για την μικρότερη θυγατέρα του προέδρου της Ρωσίας.

Η επιβεβαίωση ήρθε από τον αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ροκ εν Ρολ (WRRC), υπεύθυνο για τις νομικές υποθέσεις, Μάνφρεντ Μοχάμπ, ο οποίος είπε μιλώντας στο Reuters ότι γνώριζε την Τιχόνοβα μέσω της κοινής τους δραστηριότητας στο προεδρείο της Ο. Ειδικότερα, όπως σημειώνει το πρακτορείο, όταν ρωτήθηκε αν γνώριζε ότι η Τιχόνοβα είναι η κόρη του Πούτιν, απάντησε: «Ναι, την ξέρω, ναι φυσικά», ενώ, ρωτήθηκε και δεύτερη φορά και απάντησε: «Ναι».

Ο Μοχάμπ έγινε ο πρώτος αξιωματούχος που επιβεβαίωσε δημόσια την σχέση της Τιχόνοβα με τον Ρώσο πρόεδρο, μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει το 2015 ο Αντρέι Ακίμοφ, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής τράπεζας Gazprombank, ο οποίος ωστόσο αργότερα τις αρνήθηκε.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters ο Αντρέι Ακίμοφ είχε δηλώσει στο πρακτορείο ότι η Τιχόνοβα είναι η κόρη του Ρώσου Προέδρου, ωστόσο αργότερα αρνήθηκε ότι έκανε τη δήλωση. Μετά το δημοσίευμα μάλιστα, η Gazprombank σε δήλωσή της ανέφερε ότι ο Ακίμοφ «εξεπλάγη και απόρησε» με τις δηλώσεις που του απέδωσε το Reuters και τόνισε ότι δεν είχε προβεί ποτέ σε αυτές.

Παρόλα αυτά, το Reuters, είχε επιβεβαιώσει την ταυτότητα της Τιχόνοβα από δύο ακόμα πηγές οι οποίες μίλησαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας.

Αφού το πρακτορείο επανήλθε με τη νέα μαρτυρία, επικοινώνησε εκ νέου με την Gazprombank αλλά και τον Ακίμοφ ωστόσο κανείς δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του να τη σχολιάσουν.

Ούτε και το Κρεμλίνο όμως ούτε και η Τιχόνοβα ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του πρακτορείου να σχολιάσουν τα παραπάνω.

Το μυστήριο πάντως γύρω από την ταυτότητα της Τιχόνοβα δεν είναι τυχαίο αν υπολογίσει κανείς το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πούτιν ως πρώην πράκτορας της KGB δεν αποκαλύπτει πληροφορίες για την προσωπική του ζωή και όλα αυτά τα χρόνια δίνει αγώνα να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τις δύο του κόρες, την Μαρία και την Κατερίνα.

Ποια είναι η Κατερίνα Τιχόνοβα

Κόρη του Πούτιν, χρησιμοποιεί το επώνυμο της γιαγιάς της και εργάζεται στο κρατικό πανεπιστήμιο της Μόσχας όπου διαχειρίζεται επιχορηγούμενα επιστημονικά προγράμματα. Παράλληλα, είναι και αντιπρόεδρος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ροκ εν Ρολ, ως υπεύθυνη για τα ζητήματα επέκτασης και μάρκετινγκ.

Μόλις 31 ετών, έχει ξεχωρίσει στο ακροβατικό ροκ εν ρολ, έναν εξειδικευμένο χορό για τον οποίο εργάζεται μέσω της θέσης της στην Ομοσπονδία να προωθήσει.

Έχει παντρευτεί τον Κίριλ Σαμάλοφ, γιο ενός από τους πιο στενούς φίλους του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος έκτοτε έχει κάνει περιουσία τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων χάρη στις συναλλαγές του με την μεγαλύτερη πετροχημική εταιρεία της Ρωσίας.

Το γεγονός πάντως ότι η Τιχόνοβα είναι η κόρη του Ρώσου Προέδρου φαίνεται ότι εξυπηρετεί ιδιαίτερα την Ομοσπονδία Ροκ εν Ρολ καθώς την Κυριακή, μιλώντας στο Reuters στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παγκοσμίου Κυπέλλου Rock'n'Roll στη Μόσχα, ο Μοχάμπ ερωτηθείς αν η προσωπική σχέση της 31χρονης ήταν ευλογία για το ακροβατικό Ροκ εν Ρολ απάντησε: «Ναι, φυσικά».

Σύμφωνα με τον ίδιο το ακροβατικό ροκ εν ρολ αναπτύσσεται χάρη στη Ρωσία. «Έχουμε ένα πρόγραμμα προώθησης που λειτουργεί σε όλες τις ηπείρους και σε πολλές χώρες. Και όλα αυτά ξεκινούν από την Ρωσία».

Σύμφωνα με τη Ρωσική Ομοσπονδία Ροκ εν Ρολ, 9.000 άτομα ασχολούνται με το ακροβατικό ροκ εν ρολ στην Ρωσία και γίνονται προσπάθειες να ενταχθούν έως το 2020 άλλα 3.000 άτομα. Το άθλημα είναι δημοφιλές κυρίως στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

(Με πληροφορίες από Reuters )