ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/11/2017 02:20 EET | Updated 29/11/2017 02:22 EET

Έγγραφο του 401 Σ.Ν.Α.: «Λόγω πληρότητας 95% αδυνατούμε να δεχθούμε αστυνομικούς»

HuffPost Greece

Έγγραφο, που γνωστοποιεί ότι η πληρότητα του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου αγγίζει το 95% με αποτέλεσμα πολλά τμήματα να αντιμετωπίζουν προβλήματα δυσλειτουργίας λόγω ανεπάρκειας κλινών, φέρνουν στη δημοσιότητα συνδικαλιστές αστυνομικοί, ύστερα από την άρνηση νοσηλείας σε τέσσερις αστυνομικούς που τραυματίστηκαν την Τρίτη σε τροχαίο στον Ασπρόπυργο.

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι «το εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό που προσέρχεται και κρίνεται ότι χρειάζεται εισαγωγή θα εξυπηρετείται. Τα υπόλοιπα περιστατικά (απόστρατοι, αστυνομικοί και λοιποί δικαιούχοι) που χρήζουν εισαγωγής θα ανακατευθύνονται προς εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία».

Το έγγραφο ήρθε στο φως με αφορμή ατύχημα που έγινε το απόγευμα της Τρίτης επί της οδού Θρασυβούλου, όπου μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συγκρούστηκαν με διερχόμενο όχημα. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν οι τέσσερις αστυνομικοί. Πιο σοβαρά τραυματίστηκε ο ένας από αυτούς, ο οποίος φέρει σοβαρά τραύματα στα χέρια και στα πόδια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλήρωμα του ΕΚΑΒ ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι δεν μπορούν να τους μεταφέρουν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο -κατόπιν σχετικής εντολής που έχουν πάρει- και έτσι τους μετέφεραν στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύονται.

«Εάν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες θα αναδειχθεί η τραγικότητα ενός συστήματος και μίας εντολής απαγόρευσης απέναντι σε αστυνομικούς-πολεμιστές, που έρχονται αντιμέτωποι με το έγκλημα και πολλές φορές με το θάνατο. Το γεγονός αυτό δεν θα το αφήσουμε έτσι, σε σχέση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και με τον διοικητή του 401. Θα ζητήσουμε εξηγήσεις», λέει στη HuffPost Greece ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής, Βασίλης Ντούμας.