ΔΙΕΘΝΕΣ
29/11/2017 04:46 EET | Updated 29/11/2017 05:08 EET

Το ΙΚΕΑ απέλυσε μητέρα που μεγαλώνει μόνη της παιδί με αναπηρία. Και κανείς στην Ιταλία δεν το άφησε ασχολίαστο

Getty Images

Έντονη κριτική στα ΜΜΕ και πολύ αρνητικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ιταλία, έχει προκαλέσει η είδηση πως κατάστημα της δημοφιλούς αλυσίδας ΙΚΕΑ απέλυσε διαζευγμένη μητέρα που μάλιστα μεγαλώνει ένα παιδί με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Αnsa η 39χρονη Marica Ricutti που εργαζόταν στο κατάστημα ΙΚΕΑ στο Μιλάνο της Ιταλίας είναι διαζευγμένη, μεγαλώνει μόνη της τα δύο της παιδιά και το ένα εξ αυτών είναι ΑΜΕΑ. Η γυναίκα άλλαξε πρόσφατα τομέα εργασίας στο κατάστημα και είχε απευθυνθεί στην διεύθυνση ζητώντας να μην εργάζεται από τις 7 το πρωί σε καθημερινή βάση. Είχε συζητηθεί μάλιστα η βάρδια της να ξεκινά στις 9 το πρωί, τουλάχιστον κάποιες ημέρες της εβδομάδας όπως ήταν και στο προηγούμενο πόστο που εργαζόταν.

Οι δύο πλευρές φαίνεται να συμφώνησαν αλλά αφού η γυναίκα πήγε δύο φορές στη δουλειά μετά τις 7 το πρωί, απολύθηκε επειδή «καθυστερούσε».

Η απόλυσή της προκάλεσε αγανάκτηση και οργή στους συναδέλφους τους που γνωρίζουν πολύ καλά το βάρος των οικογενειακών υποχρεώσεων που σηκώνει μόνη της η 39χρονη και έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας και διαμαρτυρία έξω από τις εγκαταστάσεις στις οποίες εργάζονται, στην περιοχή Κόρσικο, στις 5 Δεκεμβρίου ενώ για το θέμα έχει πάρει θέση και ένα από τα μεγαλύτερα συνδικάτα στην Ιταλία το Cgil.

Πηγή: Ansa