Η νέα Barbie στηρίζει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και δηλώνει πως «Η Αγάπη Νικά»

Η νέα Barbie στηρίζει τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και δηλώνει πως «Η Αγάπη Νικά»
Mattel

Από τότε που δημιουργήθηκε η πρώτη Barbie, το 1959 η εμφάνισή της ήταν τυποποιημένη με χείμαρρο ξανθών μαλλιών και μη ρεαλιστικές αναλογίες σώματος.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η Mattel άλλαξε τα δεδομένα και κατασκευάζει Barbie σε διαφορετικούς σωματότυπους και φυλές. Πρόσφατα μάλιστα, παρουσιάστηκε η πρώτη Barbie που φοράει hijab.

Στις προσπάθειες αυτές προστίθεται τώρα μία νέα, στην οποία η Barbie κάνει ανοιχτή δήλωση στήριξης των δικαιωμάτων της LGBTQI (ΛΟΑΤΚΙ) κοινότητας.

Στον λογαριασμό Barbie Style στο Instagram, δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες στις οποίες η διάσημη κούκλα φορά ένα T-shirt με το σύνθημα «Love Wins» (Η Αγάπη Νικά). Η μπλούζα είναι σχεδιασμένη από την fashion designer Aimee Song, της οποίας την μορφή έχει η κούκλα που κάθεται δίπλα στην Barbie.

«Περήφανη που φορώ αυτό το “Love Wins” t- shirt με τη @songofstyle!» αναφέρει η ανάρτηση.

«Γνωρίζατε ότι τα έσοδα από τα t-shirts με το μήνυμα κατά των αποκλεισμών θα διατεθούν για τη στήριξη διαφορετικών σκοπών και μη κυβερνητικών οργανώσεων; Τι εμπνευσμένη πρωτοβουλία και πόσο υπέροχες μέρες πέρασα με την Aimee που είναι μια κούκλα!» τονίζεται στην ανάρτηση.

Η φράση που ήταν κραυγή διαμαρτυρίας της LGBT κοινότητας είναι γραμμένη στο μπλουζάκι που φοράει η Barbie, το οποίο είναι ένα ακριβές αντίγραφο εκείνων που διατίθενται στην ιστοσελίδα της Song. Τα έσοδα από τις πωλήσεις δίνονται απευθείας στο «The Trevor Project», μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υλοποιεί δράσεις για την πρόληψη των αυτοκτονιών νέων της LGBT κοινότητας.

«Τόσοι πολλοί φίλοι μου (για την ακρίβεια οι περισσότεροι) είναι μέλη της LGBTQ κοινότητας, και ξέρω πως η ζωή δεν ήταν πάντα εύκολη γι' αυτούς», γράφει στο επίσημο site της η Song. «Είναι σπαρακτικό πως κάποια παιδιά αυτοκτονούν επειδή δεν μπορούν να δουν πως στην πορεία τα πράγματα γίνονται καλύτερα και είμαι χαρούμενη που το Trevor Project υπάρχει για να βοηθήσει όσους το χρειάζονται».

Ένας εκπρόσωπος της Mattel είπε στη HuffPost πως η εταιρεία «είναι περήφανη που συνεργάζεται με τη Song σε αυτό το project. Είμαστε μια φίρμα που γιορτάζει τη διαφορετικότητα, την καλοσύνη και την αποδοχή».