Σαλάτα με κους κους, φέτα και πέστο

Η σαλάτα αυτή συνοδεύει τέλεια ψητό κρέας (μπάρμπεκιου δηλαδή) απλά εμείς σήμερα είπαμε για αλλαγή να σταματήσουμε τις προκλήσεις.
|
Open Image Modal
the eaters

Από την Φοίβη Τσικκίνη

Δεκαπέντε μετρημένα λεπτά. Τόσα αντέχεις στην κουζίνα σου το καλοκαίρι. Μέσα σε αυτά τα 15 λεπτά λοιπόν κάνεις μια σαλάτα, από αυτές που σε κρατάνε μέχρι το βράδυ. Θα έχει κους κους μαζί με τα λαχανικά, φέτα και μια ανάσα πέστο.

Κάτι ακόμα. Η σαλάτα αυτή συνοδεύει τέλεια ψητό κρέας (ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ) απλά εμείς σήμερα είπαμε για αλλαγή να σταματήσουμε τις προκλήσεις. Τα δεκαπέντε λεπτά μόλις ξεκίνησαν

Open Image Modal

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα:

• 200 γρ κους κους

• 400 ml ζεστός ζωμός λαχανικών (ή ζεστό νερό)

• 2 πιπεριές

• 1 αγγούρι

• 300 γρ φέτα

• 6 κρεμμυδάκια φρέσκα

• 4 κ.σ. πέστο

• λίγο ελαιόλαδο

Open Image Modal

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το κους κους με το ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε ( μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ζεστό νερό όμως τότε προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι). Το αφήνουμε περίπου 5-10 λεπτά να απορροφηθεί το υγρό.

Open Image Modal

2. Κόβουμε τις πιπεριές, το αγγούρι, και τα κρεμμυδάκια και σπάμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια.

Open Image Modal

3. Ανακατεύουμε το πέστο με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε όλα τα υλικά στο κους κους.