Πώς να φτιάξετε βασιλόπιτα κέικ με ξερά φρούτα και amaro

Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε μια ακόμη χρονιά και να υποδεχτούμε τη νέα με χαρά και γλύκα! Το έθιμο της βασιλόπιτας είναι από τα παλιότερα έθιμα και έχει συνδεθεί με την τύχη και την καλοτυχία στο σπίτι!
|
Open Image Modal
funky cook

Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε μια ακόμη χρονιά και να υποδεχτούμε τη νέα με χαρά και γλύκα! Το έθιμο της βασιλόπιτας είναι από τα παλιότερα έθιμα και έχει συνδεθεί με την τύχη και την καλοτυχία στο σπίτι!

Η βασιλόπιτα κέικ είναι από τις πιο αγαπητές, φέτος η επιλογή ήταν μια γλυκιά, βουτυράτη πίτα με ξερά φρούτα και Ιταλικό Αμάρο, ένα λικέρ που παρόλη την πίκρα του, στο τέλος χαρίζει την πιο ωραία γλύκα, αρώματα και πολλά πολλά χαμόγελα, ότι θέλουμε να μας φέρει η νέα χρονιά!

Τις πιο όμορφες ευχές μου!

Υλικά

200 gr. αγελαδινό βούτυρο

3 κρόκους αυγών

1 μεγάλο αυγό

180 gr. ζάχαρη

225 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

80 ml. Amaro

200 gr. αποξηραμένα φρούτα

2 κουταλιές της σούπας σταφίδες

2 κουταλιές της σούπας μαύρη σταφίδα

2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι

1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα

2 κουταλιές της σούπας γάλα

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

½ κουταλάκι του γλυκού Μαχλέπι

¼ κουταλάκι του γλυκού Αλάτι

Εκτέλεση

Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Ψιλοκόβουμε τα φρούτα και τα βάζουμε μαζί με τις σταφίδες σε ένα μπωλ, περιχύνουμε με το Amaro και τα αφήνουμε να μουλιάσουν 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη για 8 λεπτά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, αφού χαμηλώσουμε την ταχύτητα του μίξερ. Προσθέτουμε το μοσχοκάρδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μαχλέπι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Ανακατεύουμε το γάλα και τον χυμό πορτοκαλιού με το baking powder και την σόδα.

Προσθέτουμε στο μείγμα 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, το γάλα και τα ξερά φρούτα με το λικέρ, το κουκουνάρι και ανακατεύουμε καλά.

Συνεχίζουμε να προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι ακανατεύοντας μέχρι να πάρουμε μια κολλώδη ζύμη.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα στρογγυλή με έλασμα, τοποθετούμε το φλουρί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε στους 180°C Κελσίου για περίπου 50 λεπτά.

Σερβίρουμε ως επιδόρπιο με ένα ποτήρι Amaro και μοιραζόμαστε ευχές για ένα υπέροχο 2017!

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του Funky Cook.