Τότε και τώρα: 19 φωτογραφίες από ζευγάρια που θα σας πείσουν ότι υπάρχει αληθινή αγάπη

Τότε και τώρα: 19 φωτογραφίες από ζευγάρια που θα σας πείσουν ότι υπάρχει αληθινή αγάπη

Με τους αριθμούς των διαζυγίων να αυξάνονται συνεχώς, ο όρος επιτυχημένος γάμος, μοιάζει για πολλούς ουτοπία. Παρ' ολ' αυτά για τα 19 ζευγάρια που ακολουθούν, η παντοτινή αγάπη αποτελεί αδιαπραγμάτευτη πραγματικότητα!

Valentine's Day 'Then-and-Now' Photos
Πάτρικ και Κριστίνα Ονίλ- 20 χρόνια γάμου(01 of19)
Open Image Modal
«Ο Πάτρικ κι εγώ όταν ήμασταν 22 χρονών και σήμερα. Αυτό που μας κρατάει μαζί είναι το γεγονός ότι κάνουμε ο ένας τον άλλον να γελάει και είμαστε οι καλύτεροι φίλοι». (credit:Courtesy Patrick O'Neill)
Μάικλ και Έλεν Κέλι- 35 χρόνια γάμου(02 of19)
Open Image Modal
«Το μυστικό για έναν επιτυχημένο γάμο είναι απλό. Ξεκινήστε με αγάπη και κρατήστε την ζωντανή με σεβασμό και κατανόηση. Μην ξεχνάτε να περνάτε χρόνο μαζί, ακόμα και αφού κάνετε παιδιά ή έχετε πολλή δουλειά και μην ξεχνάτε τους λόγους που σας έκαναν να ερωτευτείτε». (credit:Courtesy Ellen and Michael Kelly)
Τόμ και Λίσα Μπράουν- 32 χρόνια γάμου(03 of19)
Open Image Modal
«Η φωτογραφία μας είναι από τον Ιούλιο του 1981, μόλις 4 χρόνια μετά από την γνωριμία μας στο λύκειο. Παντρευτήκαμε το 1982, όταν ήμασταν 20 χρονών, μεγαλώσαμε 3 παιδιά, το μικρότερο των οποίων είναι ένα παιδί με ειδικές ανάγκες και ταυτόχρονα φροντίζαμε και τους δύο γονείς μου που έτυχε να προσβληθούν από ασθένεια σε μικρή ηλικία. Περάσαμε δύσκολες στιγμές με το πρόβλημα αλκοολισμού του Τομ και τη δική μου κατάθλιψη, αλλά αυτό που μας κρατάει ενωμένους είναι η αγάπη, ο σεβασμός και το γεγονός ότι η οικογένεια είναι πάνω απ' όλα. Μόλις γιορτάσαμε την επέτειο των 32 χρόνων στις 27 Νοεμβρίου και αν μετρήσει κανείς και τα χρόνια πριν παντρευτούμε, είμαστε μαζί για 37 χρόνια! Η δεύτερη φωτογραφία είναι από τα φετινά Χριστούγεννα που γιορτάσαμε το γεγονός ότι ακούσαμε για πρώτη φορά την καρδιά από το πρώτο μας εγγόνι, με ένα ελεφαντάκι και ανυπομονούμε να το γνωρίσουμε τον Μάιο». (credit:Courtesy Lisa Brown)
Μπερτ Μπάκμαν και Πώλα Ρούντελιρ Μπάκμαν- 20 χρόνια γάμου(04 of19)
Open Image Modal
«Σίγουρα υπήρξαν μερικές στιγμές που ήθελα να την στραγγαλίσω , αλλά αυτό είναι φυσιολογικό σε κάθε σχέση. Μετά το συζητάς, βρίσκεις τη λύση και προχωράς. Κάθε μέρα ξυπνάω, την βλέπω και σκέφτομαι πόσο όμορφη είναι. Είναι η καλύτερη μαμά του κόσμου, ένας υπέροχος άνθρωπος και τα πράγματα μαζί της είναι εύκολα. Επιπλέον, μεγαλώσαμε μαζί, οπότε υπάρχουν γερά θεμέλια στη σχέση μας και μόνο κάτι εξαιρετικό θα μπορούσε να μας χωρίσει, σε αντίθεση με τους ανθρώπους που δεν έχουν επενδύσει σε μία σχέση και βιάζονται να φύγουν από αυτή, ενώ θα μπορούσαν να μείνουν και να προσπαθήσουν να τα βρουν». (credit:Courtesy Burt Bakman)
Σκοτ και Σέρι Καν- 27 χρόνια γάμου(05 of19)
Open Image Modal
«Πολλές φορές οι άνθρωποι ξαφνιάζονται όταν ακούν ότι παντρεύτηκα τον άνθρωπο που είχα σχέση από το σχολείο. Εγώ νομίζω ότι ήταν μοιραίο. Τα παιδιά στην εφηβεία μεγαλώνουν και αλλάζουν και οι περισσότεροι από εμάς δεν θυμίζουν καθόλου τους 16χρονους εαυτούς μας, αλλά όταν αγαπάς κάποιον και τον αφήσεις να εξελιχθεί, όπως εξελίσσεσαι κι εσύ, η πορεία σας παραμένει κοινή και παράλληλη, ή τουλάχιστον μπορείτε να βρείτε κάποιο κοινό σημείο. Έτσι νιώθω για την σχέση μας. Αγαπηθήκαμε, μεγαλώσαμε και συνδυάσαμε τις πορείες μας. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχής». (credit:Courtesy Sherri Kuhn)
Νταν και Κρις Νίτσε- 20 χρόνια γάμου(06 of19)
Open Image Modal
«Γνωριστήκαμε στο πανεπιστήμιο και ήταν 14 χρόνια μικρότερός μου. Ήταν ο δικός μου δεύτερος γάμος και ο πρώτος για εκείνον. Πολλοί θεωρούσαν ότι δεν θα κρατήσει ο γάμος μας, αλλά όπως βλέπετε από την φωτογραφία, ο γάμος μας έκανε καλύτερους. Μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και ήθη και η σχέση μας αποτελεί προτεραιότητα. Εμένα με κρατάει νέα και εκείνος τον κάνει να χαμογελάει. Γιορτάσαμε 20 χρόνια γάμου στις 27 Σεπτεμβρίου και ταξιδέψαμ στη Γερμανία, όπου μείναμε μία εβδομάδα για να το γιορτάσουμε». (credit:Courtesy Chris Nitzsche)
Κιμ και Μόνικα Κόνγιαρντ- 39 χρόνια γάμου(07 of19)
Open Image Modal
«Όταν παντρευτήκαμε το 1975, εγώ ήμουν 18 χρονών και ο άντρας μου 40. Γιορτάσαμε τον Αύγουστο τα 40 χρόνια που είμαστε μαζί! Ο γάμος είναι πολύπλοκο πράγμα και ταυτόχρονα δύσκολο. Συνεχίστε να επικοινωνείτε και μην τα παρατάτε τόσο εύκολα». (credit:Courtesy Monica Konyar)
Χένρι και Αμπίμπολα Έσιεν- Νέλσον- 22 χρόνια γάμου(08 of19)
Open Image Modal
«Τι μας κράτησε μαζί για πάνω από 21 χρόνια; Ειλικρινά; Ο Θεός». (credit:Courtesy Henry & Abimbola Essien-Nelson)
Ντέιβ και Μπάρμπαρα Χάμοντ- 46 χρόνια γάμου(09 of19)
Open Image Modal
«Ήμασταν δύο παιδιά που ξεκινούσαμε τη ζωή μας και κάναμε αμέσως οικογένεια. Το θετικό ήταν ότι στα 40 μας τα παιδιά μας είχαν μεγαλώσει και είχαν φύγει από το σπίτι και μπορούσαμε να απολαύσουμε τη ζωή. Τότε αρχίσαμε να απομακρυνόμαστε. Ήμουν έτοιμη να φύγω από το σπίτι και τη μία πριν υπογράψω το συμβόλαιο για το καινούριο σπίτι, ο άντρας μου διαγνώστηκε με καρκίνο. Καμιά φορά, τα πράγματα παίρνουν περίεργη τροπή. Τον οκτώβριο, γιορτάσαμε 46 χρόνια γάμου». (credit:Courtesy Barbara Hammond)
Κερτ και Έιμι Ρούλιν- 30 χρόνια γάμου(10 of19)
Open Image Modal
«Ο σύζυγός μου, Κερτ, και εγώ είμαστε παντρεμένοι εδώ και 30 χρόνια. Τι μας κράτησε μαζί; Η αληθινή αγάπη και η σκληρή δουλειά». (credit:Amy Ruhlin)
Ρικ και Έιμι Γουάιζ- 19 χρόνια γάμου(11 of19)
Open Image Modal
«Θα κλείσουμε 20 χρόνια τον Νοέμβριο. Η πρώτη φωτογραφία είναι από την πρώτη μας επέτειο, ενώ η δεύτερη είναι από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο». (credit:Courtesy Amy Wise)
Μπομπ και Μπεβ Μω- 22 χρόνια γάμου(12 of19)
Open Image Modal
«Η ειλικρίνεια, η αγάπη και η τυφλή εμπιστοσύνη μας έχουν κρατήσει μαζί, καθώς και το γεγονός ότι υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον και τον αγαπάμε χωρίς όρους, τόσο όσο είμαστε στη δουλειά, όσο και στον σπίτι. “Σηκώνουμε” τον άλλον αν είναι πεσμένος και δεν αφήνουμε κανέναν να μπει ανάμεσά μας». (credit:Courtesy Bob and Bev Meaux)
Ρίτσαρντ και Λώρα Αρούντα- 26 χρόνια γάμου(13 of19)
Open Image Modal
«Η πρώτη φωτογραφία είναι από τότε που αρχίσαμε να βγαίνουμε. Παντρευτήκαμε τον Δεκέμβριο του 1988 και η δεύτερη φωτογραφία τραβήχτηκε όταν ανανεώσαμε τους όρκους μας τον Φεβρουάριο του 2013. Τι μας κρατάει μαζί; Η αγάπη και το γεγονός ότι έχουμε 4 παιδιά». (credit:Courtesy Laura Arruda)
Τρόι και Κάθι Σέλα- 23 χρόνια γάμου(14 of19)
Open Image Modal
«Αυτές είναι οι φωτογραφίες μας από το 1991 και το 2014. τα 4 στοιχεία που μας κράτησαν μαζί είναι η φροντίδα, η δέσμευση, η επικοινωνία και οι συμβιβασμοί. Οι γονείς μου είναι πιο χαρούμενοι τώρα από την ημέρα που παντρεύτηκαν και είναι παντρεμένοι για 56 χρόνια, ενώ γνωρίζονταν μόνο 6 μήνες πριν τον γάμο. Από την άλλη, οι γονείς του Τρόι χώρισαν όταν ήταν 4 ετών και η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε και ξαναχώρισε. Οπότε, έχουμε διαφορετικές καταβολές, αλλά είμαστε και οι δύο αποφασισμένοι να παραμείνουμε μαζί και ευτυχισμένοι». (credit:Courtesy Kathy Sella)
Ντέιβιντ και Τζανίν Θίμαν- 33 χρόνια γάμου(15 of19)
Open Image Modal
«Ο Θεός, ο σεβασμός και φυσικά η αγάπη, μας κράτησε παντρεμένους για 33 χρόνια». (credit:Courtesy Janine Thiemann)
Ρον και Κάθι Λιντστρομ- 44 χρόνια γάμου(16 of19)
Open Image Modal
«Ο γάμος μας δεν ήταν πάντοτε ευτυχισμένος αλλά όλοι περνούν δύσκολα. Σίγουρα, όμως, ποτέ δεν πάψαμε να είμαστε ερωτευμένοι. Μοιραζόμαστε την ίδια πίστη και μιλάμε συχνά, περνάμε χρόνο μαζί και δεν αντιδρούμε άσχημα, αλλά προσπαθούμε να κατανοήσουμε τι κρύβεται πίσω από κάθε συμπεριφορά. Αυτό μας οδήγησε σε ένα βαθύτερο επίπεδο αγάπης». (credit:Courtesy Kathie Lindstrom)
Πίτερ και Σάρον Γκρίνθαλ- 25 χρόνια γάμου(17 of19)
Open Image Modal
«Εδώ είμαστε στον γάμο μας και στον εορτασμό των 25 χρόνων γάμου. Κάθε μέρα, αποφασίζουμε να αγαπάμε ο ένας τον άλλον, να παραμείνουμε παντρεμένοι και αν είμαστε ευγενικοί ο ένας στον άλλον. Αυτά τα στοιχεία μας κάνουν να συνεχίζουμε». (credit:Courtesy Sharon Greenthal)
Μπιλ και Κάρολ Ντιουκς- 20 χρόνια γάμου(18 of19)
Open Image Modal
«Γνώρισα τον άντρα μου 32 χρόνια πριν. Είναι πανέξυπνος και αυτό με ιντριγκάρει. Είναι εύκολος άνθρωπος, οπότε του κάνω καμιά φορά τη ζωή δύσκολη. Με καθησυχάζει όταν δεν είμαι καλά κι εγώ το ίδιο, αντίστοιχα. Ακόμα θεωρώ ότι είναι ο πιο κεφάτος, καλός και γεμάτος αγάπη άνθρωπος που έχω γνωρίσει ποτέ στη ζωή μου και με κάνει να γελάω». (credit:Courtesy Carol Dukes)
Γκλεν και Μέρι Γουντς- 31 χρόνια γάμου(19 of19)
Open Image Modal
«Είμαστε παντρεμένοι εδώ και 31 χρόνια και η σχέση μας είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά έχουμε καταφέρει να παραμείνουμε ειλικρινείς και αληθινοί. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε γιατί είχαμε την αγάπη και την υποστήριξη της οικογένειάς μας και των φίλων μας. Στις δύσκολες στιγμές, η καθοδήγησή τους και η πίστη τους σε εμάς μας κράτησαν ενωμένους. Είμαστε ευγνώμονες για τον γάμο μας και για την αγάπη που μοιραζόμαστε με τόσους υπέροχους ανθρώπους, τους φίλους και την οικογένειά μας. Η πρώτη φωτογραφία είναι από την ημέρα του γάμου μας και η δεύτερη στην ίδια εκκλησία από την επέτειο γάμου μας». (credit:Courtesy Marie Woods)

Αυτό το άρθρο/blog βασίστηκε στο κείμενο Then-And-Now Photos Of 19 Couples Will Make You Believe In Lasting Love που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post Αμερικής.