Σοκολατένιο κέικ με τσίλι, εσπρέσσο και μπισκότα Oreo

To κέικ που θα ψήσεις , θα ξαναψήσεις και δε θα χορταίνεις να τρως... και να κοιτάζεις!
|
Open Image Modal
funky cook

Θα 'ναι σαν να μπαίνει η Άνοιξη Cake

ΑΠΟΔΟΣΗ: 8-10 Μερίδες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 45 λεπτά

ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 55 λεπτά

To κέικ που θα ψήσεις , θα ξαναψήσεις και δεν θα χορταίνεις να τρως... και να κοιτάζεις!

Υλικά

> Για το Κέικ

175 gr. βούτυρο ή μαργαρίνη

3 μεγάλα αυγά

165 gr. ζάχαρη

225 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

40 gr. κακάο

200 ml. καφέ εσπρέσσο

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη με Σοκολάτα και Τσίλι Ντιναπόγια

1 φακελάκι βανιλέτα

¼ κουταλάκι του γλυκού baking powder

Ελάχιστο αλάτι

> Για το Frosting και τη Διακόσμηση

14 μπισκότα Oreo

2 κουταλιές της σούπας τυρί μασκαρπόνε

3-4 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη

Ελάχιστη βανιλέτα

Φράουλες

Οδηγίες

Αφήνουμε τα αυγά και το βούτυρο εκτός ψυγείου ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C .

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, το baking powder και το αλάτι.

Open Image Modal

Ετοιμάζουμε ένα δυνατό καφέ εσπρέσσο και προσθέτουμε 1 κουταλάκι ή και περισσότερο ζάχαρη με Σοκολάτα και Τσίλι.

Open Image Modal

Χτυπάμε το Βιτάμ για ένα 1 λεπτό μόνο του, προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χωρίς να βιαζόμαστε και την βανιλέτα.

Open Image Modal

Προσθέτουμε εναλλάξ τον καφέ και το μείγμα που κοσκινίσαμε και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Open Image Modal

Ρίχνουμε το μείγμα σε καλά αλειμένη με μαργαρίνη και αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι 18 περίπου εκατοστών.

Open Image Modal

Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά στους 175°C.

Κρυώνουμε σε σχάρα το κέικ για 3-4 ώρες.

Open Image Modal

Ετοιμάζουμε το frosting.

Χωρίζουμε τα μπισκότα από την γέμιση.

Στο multi αλέθουμε τα μπισκότα και τα κρατάμε στην άκρη.

Ανακατεύουμε και πολτοποιούμε την γέμιση των μπισκότων, το μασκαρπόνε, το βιτάμ, την άχνη ζάχαρη, την βανιλέτα και 2 κουταλιές της σούπας από τα αλεσμένα μπισκότα.

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Open Image Modal

Αλείφουμε την επιφάνεια του κέικ με το frosting πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο και ακουμπάμε ολόκληρες φράουλες στην επιφάνεια.

Open Image Modal
Open Image Modal
Open Image Modal

Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του Funky Cook.