2η Συνάντηση Ισραήλ-Ελλάδας στη Νανοτεχνολογία και Βιο-Νανοεπιστήμες

2η Συνάντηση Ισραήλ-Ελλάδας στη Νανοτεχνολογία και Βιο-Νανοεπιστήμες
Open Image Modal
BONNINSTUDIO via Getty Images
Transparent of graphene application.

To Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ (ΙΗΔΛ) του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΤΕ) οργανώνει τη 2η Συνάντηση Ισραήλ-Ελλάδας στη Νανοτεχνολογία και Βιο-Νανοεπιστήμες σε συνεργασία με τους Ισραηλινούς Φορείς Ben-Gurion University of the Negev και Weizmann Institute of Science. Η συνάντηση θα λάβει χώρα στις 25-28 Οκτωβρίου 2016 στο Ξενοδοχείο Ατλαντίς, στο Ηράκλειο Κρήτης (http://www.iesl.forth.gr/conferences/ignbn2016/).

Λαμβάνοντας υπόψη την ‘γειτονική σχεση’ των δύο χωρών, τις κοινές αξίες και τα αμοιβαία οφέλη, αυτή η κοινή συνάντηση έχει ως στόχο την προώθηση και ενημέρωση των πρόσφατων εξελίξεων της Νανοτεχνολογίας και Βιονανοτεχνολογίας στις δύο χώρες με προσκεκλημένες ομιλίες απο διακεκριμένους επιστήμονες. Πιο συγκεκριμένα η συνάντηση αφορά την ενίσχυση των σχέσεων και αλληλοεπιδράσεων ανάμεσα στις επιστημονικές κοινότητες της Ελλάδα και το Ισραήλ μέσω Επισκέψεων για Ερευνητικά Εργα, Ημερίδων, Σεμιναρίων, Συνεδρίων και Θερινών Σχολείων.

Η οργανωτική επιτροπή από Ελληνικής πλευράς αποτελείται από τους κ. Σ. Αναστασιάδη, Ε. Στρατάκη και Α. Μητράκη, του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ-ΙΗΔΛ στο Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ) ενώ από Ισραηλινής πλευράς είναι οι κ. Maya Bar Sadan απο το Ben-Gurion University of the Negev και Reshef Tenne, απο το Weizmann Institute of Science.

Η 1η Συνάντηση Ισραηλ-Ελλαδας στη Νανοτεχνολογία και Βιο-Νανοεπιστήμες στέφθηκε με επιτυχία το 2014 στο Ινστιτούτο Weizmann του Ισραήλ με 36 Προσκεκλημένες ομιλίες και 32 παρουσιάσεις αφίσας.