Δεν πήγα στα αλήθεια εκεί, λέει η «ίνφλουενσερ» που φωτογραφιζόταν ημίγυμνη «κοντά» στο Τσέρνομπιλ

Μετά την αποδοκιμασία στα social media.
Open Image Modal
Instagram/NZ.NIK

Μια Ρωσίδα «ίνφλουενσερ»/ «μοντέλο του Instagram» που ανέβασε φωτογραφίες όπου πόζαρε ημίγυμνη (υποτίθεται) στο Πριπιάτ της Ουκρανίας, στην απαγορευμένη ζώνη του Τσέρνομπιλ, υποστηρίζει τώρα πως δεν ήταν στα αλήθεια εκεί όπου δείχνει το tag των φωτογραφιών της, αλλά χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

 

 

Η επιτυχία της μίνι σειράς του ΗΒΟ έφερε ξανά στην επικαιρότητα το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα της ιστορίας- και στην εποχή των social media οτιδήποτε γίνει «μόδα» προσελκύει αμέσως το ενδιαφέρον των ορδών των διαφόρων επίδοξων «σταρ» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που προσπαθούν να μετατρέψουν τις παρουσίες τους στα social media σε «καριέρες». Σε αυτό το πλαίσιο, πολλοί/ πολλές έσπευσαν στην απαγορευμένη ζώνη για να βγάλουν φωτογραφίες και να τις ανεβάσουν στο Instagram- προκαλώντας, μεταξύ άλλων, την αντίδραση του Κρεγκ Μέιζιν, δημιουργού της σειράς, που έγραψε στο Twitter ότι ναι μεν είναι ωραίο που η σειρά δημιούργησε κύμα τουρισμού για την περιοχή, αλλά ζήτησε να θυμάται ο κόσμος πως εκεί έλαβε χώρα μια τραγωδία και πρέπει να υπάρχει σεβασμός σε όσους υπέφεραν και θυσιάστηκαν.

 

 

Όσον αφορά στην 23χρονη Βερόνικα Ρόσεβα, την οποίοι πολλοί κατηγόρησαν για «αναισθησία» με αφορμή τις ημίγυμνες πόζες της με αντιασφυξιογόνες μάσκες και στολές χημικής προστασίας, που συνοδεύονταν από tag στο Πριπιάτ, υποστηρίζει τώρα πως η φωτογράφηση απλά είχε ως έμπνευση την καταστροφή, και στην πραγματικότητα έγινε 4.000 χλμ.

«Δεν ξέρω γιατί αποφασίσαμε να βάλουμε αυτό το geotag» είπε στο Life.ru, σύμφωνα με δημοσίευμα του RT. «Τραβήχτηκαν σε μια ερημική τοποθεσία στο Νοβοσιμπίρσκ». Όπως πρόσθεσε, αρχικά ο χώρος είχε επιλεγεί για ένα Vlog σχετικά με το περιβάλλον, ωστόσο ο θόρυβος για τη σειρά ενέπνευσε το συγκεκριμένο tag.

Σε νέα της φωτογραφία, παρόμοιας θεματολογίας, απευθύνεται σε αυτούς που της ευχήθηκαν «καρκίνο», «θάνατο από ακτινοβολία» κ.α., λέγοντας πως «αυτός είναι ο προσωπικός μου λογαριασμός και δεν νομίζετε πως θα μπορούσα να βγάλω μια φωτογραφία από το μπάνιο του σπιτιού και να βάλω geolocation πχ στο Μονακό; Δεν προσπαθώ να έχω τέτοια βρώμικη δημοσιότητα και εκφράζω συλλυπητήρια και σεβασμό για την τραγωδία στο Πριπιάτ».

 

 

Πάντως, δεν ήταν η μόνη που έσπευσε να εκμεταλλευτεί τον θόρυβο γύρω από τη σειρά με αυτόν τον τρόπο.