Oι σάλτσες με τα διάφορα καρυκεύματά τους, αποτελούν θεμελιώδες συστατικό για μια ατελείωτη λίστα γευμάτων. Ωστόσο, ορισμένες σάλτσες εκτός από γεύση προσδίδουν στο φαγητό μας ένα σωρό περιττές θερμίδες και αρκετά ανθυγιεινά συστατικά.

Ως εκ τούτου, αν δεν είμαστε προσεκτικοί, ίσως μερικές από τις αγαπημένες μας σάλτσες μας οδηγήσουν σε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, όπως η φλεγμονή στο σώμα, η αύξηση του βάρους μας, ο διαβήτης τύπου δύο ή ακόμη και ο καρκίνος. Αυτό ισχύει κυρίως για της σάλτσες με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Advertisement
Advertisement

Αν λοιπόν επιθυμούμε να περιορίσουμε στο ελάχιστο την πρόσληψη ζάχαρης, οι ειδικοί στον τομέα της υγείας, μας συνιστούν να μην προσθέτουμε στα πιάτα μας κέτσαπ με πρόσθετη ζάχαρη από σήμερα κιόλας.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/antheyieina-ntresinyk-poe-den-prepei-se-kamia-periptose-na-sempleronoen-tis-salates-mas_gr_63b71f68e4b0d6f0b9f9671c&key=03a58c747ae3b2d45118fb7210af1bad

Όσο αθώα κι αν μας φαίνεται επειδή την έχουμε συνηθίσει στο πιάτο μας, η κέτσαπ με προσθήκη ζάχαρης πάει χέρι-χέρι με αρνητικές επιπτώσεις για την υγεία μας. Κι όμως, εξακολουθεί να είναι το κατεξοχήν συστατικό των εστιατορίων πρόχειρου φαγητού: Μπέργκερ, χοτ-ντογκ, τηγανιτές πατάτες δεν θα ήταν τόσο νόστιμα χωρίς την έτοιμη κόκκινη σάλτσα.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/e-katanalose-teyanetes-patatas-mporei-na-schetizetai-me-ten-katathlipse-semfona-me-nea-ereena_gr_6447b27ce4b04997b573b337

Ακόμη όμως κι αν λατρεύουμε τη γλυκιά γεύση της και τη θεωρούμε ακίνδυνη σε σύγκριση με κρεμώδεις σάλτσες όπως η μαγιονέζα, οι διατροφολόγοι προειδοποιούν ότι η κατανάλωση κέτσαπ με πρόσθετη ζάχαρη, με την πάροδο του χρόνου απειλεί να βλάψει την υγεία μας.

«Παρόλο που διάφορες επωνυμίες λανσάρουν ποικιλίες κέτσαπ χωρίς προσθήκη ζάχαρης, οι περισσότεροι καταναλωτές επιμένουμε στην ”παραδοσιακή” κέτσαπ, είτε λόγω προτίμησης, είτε απλώς από συνήθεια», επισημαίνει η διατροφολόγος Τρίστα Μπεσ, τονίζοντας ότι κάθε κουταλιά της σούπας κέτσαπ, περιέχει τουλάχιστον τέσσερα γραμμάρια ζάχαρης, τα οποία μετουσιώνονται σε λίπος που συσσωρεύεται γύρω από την κοιλιά και την περιφέρειά μας.

Advertisement

https://www.huffingtonpost.gr/entry/o-epikindenos-chemos-poe-apeilei-na-prokalesei-sosivio-lipoes-yero-apo-ten-koilia-mas_gr_6393450de4b0c2814642d7c7

Πέρα από την αύξηση βάρους ωστόσο, η Μπεστ προειδοποιεί ότι η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης, ελλοχεύει ο κίνδυνος να προκαλέσει και χρόνιες ασθένειες, που σχετίζονται κυρίως με την υγεία του εντέρου. 

https://www.huffingtonpost.gr/entry/to-noemero-ena-trofimo-poe-prepei-na-apofeeyoeme-yia-ten-eyeia-toe-enteroe-mas_gr_63aeec62e4b0b2e1505ff51f

Advertisement

 Mε πληροφορίες από Shefinds

 

Advertisement