Η βασιλική μόδα επιστρέφει στις τάσεις

Τα δράματα εποχής όπως το «Brigerton» και το «The Golded Age» ζητούν επιστροφή του επίσημου ντυσίματος από τον 19ο αιώνα στη μόδα.
Open Image Modal
instagram

Όταν έκανε το ντεμπούτο του στο Netflix τον Δεκέμβριο του 2020, το «Bridgerton», μια μεταφορά στην οθόνη των ομότιτλων ρομαντικών μυθιστορημάτων της Τζούλια Κουίν, έγινε αμέσως ένα πολιτιστικό σημείο αναφοράς καθώς οι θεατές που ήταν αναγκασμένοι να μείνουν στο σπίτι, παρακολουθούσαν φανατικά κάθε επεισόδιο.

Με κάστρα, βασιλικά σκάνδαλα και ακριβά κοστούμια, το έργο παρείχε μια πολύ αναγκαία απόδραση μακριά από την πανδημία.

Η βραβευμένη με Emmy επιτυχία σε σκηνοθεσία της Σόνντα Ράιμς επέστρεψε για τη δεύτερη σεζόν τον περασμένο μήνα, αυτή τη φορά εστιάζοντας στον μεγαλύτερο αδερφό του Bridgerton, Άντονι, και στην αναζήτησή του για να βρει την αγάπη, ώστε να εκπληρώσει το οικογενειακό του καθήκον.

Η αισθητική επιρροή της σειράς συνεχίζει να κυριαρχεί σε όλες τις καταναλωτικές αγορές και ενισχύεται με την προσθήκη του «The Gilded Age», την απάντηση του HBO στην σειρά «Bridgerton», που αφηγείται τις κοινωνικές ρήξεις της Νέας Υόρκης μεταξύ της παλιάς και της νέα τάξης κοινωνικής διαστρωμάτωσης στις αρχές του 19ου αιώνα.

Η βιομηχανία της μόδας, ειδικά, έχει υποκύψει στο λεγόμενο «regencycore» look, το οποίο θέλει τα υπερβολικά θηλυκά και άκρως έντονα διακοσμημένα λουκ να ξαναμπαίνουν στο πνεύμα της πεοχής.

Ακόμη και το Met Gala του 2022, η μεγαλύτερη βραδιά της μόδας, θα μπει στη δράση. Στις 11 Απριλίου, ανακοινώθηκε ότι ο ενδυματολογικός κώδικας για τη φετινή εκδήλωση είναι «Gilded Glamour».

Το «Regencycore» ωστόσο, δεν υποβιβάζεται αυστηρά σε επίσημους χωρούς και κόκκινο χαλί. Φορέματα με αυτοκρατορική διάθεση, γάντια όπερας και φασαριόζικες φούστες μπορεί να απέχουν πολύ από τα casual streetwear με τα οποία έχουμε συνηθίσει, αλλά με τον ζεστό καιρό που πλησιάζει γρήγορα, γιατί να μην αφήσουμε τις φόρμες και να πειραματιστούμε με κάτι πιο μεγαλειώδες;

Ας πειραματιστούμε με το στυλ «regencycore» σε στάμπα και χρώματα: φλοράλ πριντ και toile de jouy σε μια λεπτή παστέλ παλέτα θα ήταν υπέροχα για τις ανοιξιάτικες εκδρομές. Για να μην μας είμαστε overdressed, μπορούμε να συνδυάσουμε στο ντύσιμό μας λεπτομέρειες από δαντέλες, φιόγκους, βολάν και φουσκωτά μανίκια με απλοποιημένα βασικά στοιχεία για να δώσουμε στην εμφάνισή μας μια σύγχρονη πινελιά.

Πηγή: WWD