17 ναυάγια που είναι ορατά στο Google Earth

17 ναυάγια που είναι ορατά στο Google Earth
Open Image Modal
(Original Caption) Target Ship was Japs' Target. Washington, D.C.: The U.S.S. Utah is shown capsized following the Japanese attack on the Pearl Harbor, Hawaii, Naval Base on December 7. The old battleship was being used as a radio-controlled target ship by the Navy. The photo was released by the Navy department in Washington, D.C.
Bettmann via Getty Images

Σε έναν πλανήτη το μεγαλύτερο μέρος του οποίου καλύπτεται από νερό, είναι φυσικό η ανθρώπινη ιστορία σε μεγάλο βαθμό να συνδέεται με τη θάλασσα- και ως εκ τούτου απόλυτα αναμενόμενο να είναι γεμάτη ναυάγια από κάθε περίοδο της ιστορίας.

Αν και η όλη έννοια του ναυαγίου είναι πως είναι χαμένο κάτω από τα κύματα, αυτό δεν είναι πάντα ο κανόνας, καθώς υπάρχουν ουκ ολίγα τα οποία είναι ορατά και με γυμνό μάτι, χωρίς να απαιτούνται βαθυσκάφη και άλλα είδη πανάκριβου εξοπλισμού. Σε αυτό το πλαίσιο, το Live Science δημιούργησε μια λίστα από 17 ναυάγια τα οποία είναι ορατά μέσω του Google Earth.

Ναυάγια
Altair- Βραζιλία(01 of17)
Open Image Modal
Βρίσκεται στα ανοιχτά των ακτών της νότιας Βραζιλίας, νότια του Ρίο Γκράντε. Βυθίστηκε τον χειμώνα του 1976, και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε και λεηλατήθηκε. Σήμερα η περιοχή είναι γνωστή ως τουριστικός προορισμός. (credit:Google)
To γιγαντιαίο ναυάγιο της Βάσρα (Ιράκ)(02 of17)
Open Image Modal
Αναποδογύρισε στη Βάσρα του Ιράκ, και συγκεκριμένα στον Σατ αλ Αράμπ, γνωστό και Αρβάν Ρουντ, ποταμό που περνά το νότιο Ιράκ και αποτελεί σύνορο μεταξύ Ιράν και Ιράκ κοντά στον Περσικό Κόλπο. (credit:Google)
USS Utah- Περλ Χάρμπορ(03 of17)
Open Image Modal
Ιαπωνικά βομβαρδιστικά βύθισαν το αμερικανικό θωρηκτό USS Utah κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ τον Δεκέμβριο του 1941. Σκοτώθηκαν 64 ναύτες, εκ των οποίων 58 όταν το πλοίο ανετράπη. (credit:Google)
SS Maheno(04 of17)
Open Image Modal
Κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ν. Ζηλανδία μετέτρεψε το επιβατηγό πλοίο SS Maheno σε πλωτό νοσοκομείο. Μετά τον πόλεμο χρησιμοποιήθηκε ξανά ως επιβατηγό και μετά πουλήθηκε σε εταιρεία στην Ιαπωνία για παλιοσίδερα το 1935. Ωστόσο δεν έφτασε ποτέ εκεί, καθώς σε μια θύελλα κόπηκαν τα σκοινιά που το συνέδεαν με το πλοίο που το ρυμουλκούσε. (credit:Google)
Το νεκροταφείο πλοίων του νησιού Στάτεν στη Νέα Υόρκη(05 of17)
Open Image Modal
Έχει χαρακτηριστεί από ναυτικό περιοδικό ως «κατά λάθος ναυτικό μουσείο». Ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1930 από τον Τζον Γουΐτ και κάποια στιγμή έφτασε να έχει περισσότερα σκάφη από αυτά που μπορούσε να αποσυναρμολογήσει. Κάποια ανάγονται στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. (credit:Google)
SS Palo Alto(06 of17)
Open Image Modal
Το διάσημο τάνκερ από μπετόν (υπήρχαν ανησυχίες περί έλλειψης ατσαλιού) φτιάχτηκε για να βοηθήσει στον πόλεμο κατά των Κεντρικών Δυνάμεων τον Πρώτο Παγκόσμιο, αλλά ο πόλεμος τελείωσε πριν ταχθεί σε υπηρεσία. Εγκαταλείφθηκε το 1929. Σήμερα αποτελεί γνωστό τουριστικό προορισμό. (credit:Google)
SS Francisco Morazan(07 of17)
Open Image Modal
Βρίσκεται στον βυθό της Λίμνης Μίτσιγκαν, όπου και εξόκοιλε κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας το 1960. (credit:Google)
Germania/ Half Moon(08 of17)
Open Image Modal
Το αγωνιστικό αυτό γιοτ του 1908 είχε το όνομα Germania, ωστόσο κατασχέθηκε από τους Άγγλους τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, και μετονομάστηκε σε Half Moon. Μετά μεταφέρθηκε στο Μαϊάμι, όπου έγινε πλωτό καμπαρέ. Βυθίστηκε σε θύελλα το 1930. (credit:Google)
St.Christopher(09 of17)
Open Image Modal
Είναι βυθισμένο στο λιμάνι της Ουσουάια στη νότια Αργεντινή. Είχε φτιαχτεί στις ΗΠΑ και υπηρέτησε στο βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πωλήθηκε το 1947, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις ανάσυρσης, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα κινητήρα και ζημιές στο πηδάλιο στην Ουσουάια. Εξόκειλε και εγκαταλείφθηκε το 1957. (credit:Google)
Το ναυάγιο της Skeleton Coast(10 of17)
Open Image Modal
H συγκεκριμένη ακτή της Ναμίμπια είναι γεμάτη ναυάγια, λόγω ιδιαίτερων καιρικών φαινομένων που ευνοούν τη δημιουργία ομίχλης. (credit:Google)
MS World Discoverer(11 of17)
Open Image Modal
Το δανέζικο κρουαζιερόπλοιο ναυπηγήθηκε το 1974 και χτύπησε σε βράχο στα Νησιά του Σολομώντα το 2000. (credit:Google)
To ναυάγιο του Point San Pablo Yacht Harbor(12 of17)
Open Image Modal
Τοποθετήθηκε εκεί σκόπιμα ως φράγμα για την προστασία του λιμανιού από τα κύματα. (credit:Google)
Ναυάγιο στο Όκλαντ(13 of17)
Open Image Modal
Τα νερά γύρω από το Όκλαντ και το Σαν Φρανσίσκο είναι γεμάτα ναυάγια. Αυτό βρίσκεται στον Κόλπο Σαν Λεάντρο, όχι πολύ μακριά από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Όκλαντ. (credit:Google)
Ναυάγια στα ανοιχτά της ακαδημίας ακτοφυλακής των ΗΠΑ(14 of17)
Open Image Modal
Τα σκάφη αυτά κείτονται στα ανοιχτά της ακαδημίας ακτοφυλακής των ΗΠΑ. (credit:Google)
Ναυάγιο στη Γροιλανδία(15 of17)
Open Image Modal
To ναυάγιο αυτό κείτεται στα ανοιχτά της νοτιοδυτικής ακτής της Νουούκ. (credit:Google)
Σκελετός πλοίου στο Κέιπ Κοντ(16 of17)
Open Image Modal
To διάγραμμα ενός ναυαγίου είναι ακόμα ορατό στο Λονγκ Πόιντ του Κέιπ Κοντ. (credit:Google)
Ναυάγιο στη Μπάχα(17 of17)
Open Image Modal
Ένα μεγάλο σκάφος που εξόκοιλε σε παραλία στη Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ (Μεξικό). (credit:Google)