19 απίστευτες φωτογραφίες από τους εορτασμούς του Πάσχα σε όλο τον κόσμο

19 απίστευτες φωτογραφίες από τους εορτασμούς του Πάσχα σε όλο τον κόσμο

Από πασχαλινά καπέλα, λαγουδάκια και παρελάσεις μέχρι διαγωνισμούς με μονομάχους, οι παρακάτω εντυπωσιακές φωτογραφίες δείχνουν τις τεράστιες διαφορές ανάμεσα στον τρόπο που οι άνθρωποι γιορτάζουν το Πάσχα σε όλο τον κόσμο.

Στην Ανατολική Ευρώπη οι παρελάσεις είναι χαρούμενες αλλά και καλόγουστες, με πιστούς να φορούν παραδοσιακά κοστούμια και με χιλιάδες κόσμου να φέρνουν τα κεριά τους για να μεταλάβουν το Άγιο Φως από τους ιερότερους τόπους της ηπείρου.

Στις ΗΠΑ, οι γλεντζέδες φορούν παραδοσιακά πασχαλινά καπέλα στολισμένα με λουλούδια στις παρελάσεις της Νέας Υόρκης.

Για πολλούς, αυτή η γιορτή είναι μια ευκαιρία όχι μόνο για να τιμήσουν τις θρησκευτικές πτυχές του Πάσχα αλλά και για να επιδοθούν σε τοπικά χόμπι, όπως ο χορός των Highlands και οι γκάιντες στη Σκωτία και οι ταυρομαχίες στην Ισπανία.

Easter Celebrations Listicle
(01 of19)
Open Image Modal
Ρώσοι ιερείς στη λειτουργία του Πάσχα στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρα Χριστού στη Μόσχα (credit:Getty Images)
(02 of19)
Open Image Modal
Μια ομάδα χορού από το Rolling Meadows High School στο Rolling Meadows του Illinois παίρνει μέρος στη πασχαλινή παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.
(03 of19)
Open Image Modal
Προσκυνητές συγκεντρώνονται για την πρωινή λειτουργία στην εκκλησία No Fences Cowboy Church στο Falkville της Alabama
(04 of19)
Open Image Modal
Το κάψιμο του Ιούδα στην περιοχή Santa Rosa Xochiac της πόλης του Μεξικό
(05 of19)
Open Image Modal
Ο «Μεξικάνος» Ιούδας πριν τυλιχθεί στις φλόγες
(06 of19)
Open Image Modal
Ταυρομαχία προς τιμή της Κυριακής του Πάσχα στην αρένα La Maestranza στη Σεβίλλη της Ανδαλουσίας, στη νότια Ισπανία.
(07 of19)
Open Image Modal
Η Πρώτη Πρεσβυτεριανή Εκκλησία αναγκάστηκε στις 20 Απριλίου του 2014 να μεταφέρει τη λειτουργία του Πάσχα στο γήπεδο baseball του New Bridge Bank Park στο Greensboro της Βόρειας Καρολίνας, καθώς το ιερό της εκκλησίας βρισκόταν υπό ανακαίνιση.
(08 of19)
Open Image Modal
Ένας δρύινος τροχός γεμιστός με άχυρο τυλίγεται στις φλόγες και κατρακυλά στο λόφο κατά τον παραδοσιακό εορτασμό του Πασχαλινού Τροχού (Osterraeder) στο Luedge της Γερμανίας.
(09 of19)
Open Image Modal
Η 6χρονη Ισπανίδα Laura Brogeras, ντυμένη ως άγγελος, δίνει παράσταση στο πλαίσιο της παραδοσιακής γιορτής «Bajada del Angel» (Η Πτώση Ενός Αγγέλου) την Κυριακή του Πάσχα στο Aranda de Duero στην επαρχία Μπούργκος στην Καστίλλη της Ισπανίας.
(10 of19)
Open Image Modal
Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό για να παρακολουθήσει τον πασχαλινό λόγο του Πάπα Φραγκίσκου
(11 of19)
Open Image Modal
Ο παραδοσιακός ρουκετοπόλεμος από το καμπαναριό της Παναγιάς της Ερυθιανής στο Βροντάδο της Χίου
(12 of19)
Open Image Modal
Ένας άντρας κολυμπά με το κουτάβι του στα μολυσμένα νερά του κόλπου της Μανίλα, έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στι Φιλιππίνες, ενώ γιορτάζει μαζί με άλλους την Κυριακή του Πάσχα (2014)
(13 of19)
Open Image Modal
Βουτιές και παιχνίδια στα μολυσμένα νερά του κόλπου της Μανίλα. Παρά το γεγονός πως έχει επιβληθεί απαγόρευση κολύμβησης στην πόλη, πολλοί φτωχοί Φιλιππινέζοι κολυμπούν στον κόλπο για να δροσιστούν από τον καύσωνα (2014)
(14 of19)
Open Image Modal
Χριστιανοί Ορθόδοξοι προσκυνητές κρατούν ψηλά τα κεριά που έχουν ανάψει από το «Άγιο Φως», καθώς χιλιάδες κόσμου συγκεντρώνεται στην Εκκλησία του Πανάγιου Τάφου στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ. (credit:Getty Images)
(15 of19)
Open Image Modal
Κάτοικοι της περιοχής, φορώντας παραδοσιακές στολές, διασχίζουν ένα λιβάδι για να πάρουν την ευλογία για ανθρώπους και κτήνη από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Traunstein της νότιας Γερμανίας.
(16 of19)
Open Image Modal
Ένας Ορθόδοξος ιερέας ευλογεί μια γυναίκα κατά τους πασχαλινούς εορτασμούς σε μια εκκλησία του Donetsk, στην Ουκρανία.
(17 of19)
Open Image Modal
Άντρες ντυμένοι ως «μονομάχοι» συγκεντρώνονται στο Circus Maximus για να γιορτάσουν τα 2767α γενέθλια της Ρώμης (21 Απριλίου 2014), που συνέπεσαν με τη Δευτέρα του Πάσχα η οποία είναι αργία στην Ιταλία.
(18 of19)
Open Image Modal
Η πασχαλινή παρέλαση στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. (credit:Getty Images)
(19 of19)
Open Image Modal
Κάτοικοι της Αϊτής παίρνουν μέρος σε μια πασχαλινή τελετή βουντού στο Souvenance, ένα προάστιο του Govaines, 171χλμ. βόρεια από το Port-au-Prince. (credit:Getty Images)