Τέλος στον μισογύνη James Bond: 13 ηθοποιοί που θα ήταν ιδανικές για τον ρόλο του 007

Τέλος στον μισογύνη James Bond: 13 ηθοποιοί που θα ήταν ιδανικές για τον ρόλο του 007
|
Open Image Modal
Vianney Le Caer/Invision/AP
(Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

Ποιος είναι ένας πιθανός τρόπος να μετριαστεί η μισογυνιστική συμπεριφορά του Τζέιμς Μποντ; Να γίνει ο ίδιος ο Μποντ γυναίκα.

Καθώς ο Ντάνιελ Γκρεγκ υποδύεται τον πράκτορα για τελευταία φορά στο «Spectre», γίνεται συζήτηση για το ποιος θα γίνει ο νέος Τζέιμς Μποντ. Πολλοί συμφωνούν ότι ένας μαύρος ηθοποιός θα μπορούσε να αναλάβει τον ρόλο, ενώ άλλοι αναρωτιούνται εάν μελλοντικά κάποιος ομοφυλόφιλος θα μπορούσε να γίνει ο 007. Αυτή την εβδομάδα, ο Γκρεγκ είπε ότι θα μπορούσε «σαφέσταστα» να υπάρξει ένας θηλυκός Τζέιμς Μποντ.

Το να επιλέγονται γυναίκες για ρόλους που έχουν αρχικά γραφτεί για άνδρες ή έχουν υποδυθεί από άνδρες σε προηγούμενες ταινίες, δεν είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Η Τζούντι Ντεντς άλλωστε, υποδύεται την Μ, την Διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, έναν ρόλο που είχε αρχικά γραφτεί για άνδρα.

Ο ίδιος ο Γκρεγκ έχει αποκαλέσει τον Μποντ «μισογύνη», επομένως ίσως ήρθε η ώρα να υπάρξει μια φεμινιστική προσέγγιση του πράκτορα. Επειδή... και γιατί όχι;

Ιδού 13 υπέροχες και δυναμικές ηθοποιοί που θα μπορούσαν να υποδυθούν ιδανικά τον James Bond:

13 Badass Actresses Who Would Be Amazing As The Next James Bond
Meryl Streep(01 of13)
Open Image Modal
Επειδή, αλήθεια τώρα, ποιος δεν την αγαπά; Έχει πρωταγωνιστήσει σε άπειρες ταινίες, έχει κερδίσει εξίσου άπειρα βραβεία και έχει απίστευτο ταλέντο. (credit:Dan MacMedan via Getty Images)
Cate Blanchett(02 of13)
Open Image Modal
Μιλάει συχνά για τον σεξισμό στο Hollywood και έτσι θα ήταν η ιδανική φεμινίστρια ηθοποιός για να εξισορροπήσει τις απαρχαιωμένες και μισογυνιστικές αξίες του James Bond. (credit:Dan MacMedan via Getty Images)
Halle Berry(03 of13)
Open Image Modal
Mε μία εξαιρετική ερμηνεία στο "Monster's Ball" και όντας η πρώτη Αφροαμερικανή που κέρδισε Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού, θα μπορούσε να παίξει νέους ρόλους, ξεπερνώντας τις προσδοκίες. (credit:Kevork Djansezian/NBC via Getty Images)
Julianne Moore(04 of13)
Open Image Modal
Γιατί ο Bond δεν μπορεί να είναι και σκληρός και... κοκκινομάλλα; Η Moore είναι η ταλαντούχα απάντηση. (credit:Dan MacMedan via Getty Images)
Laverne Cox(05 of13)
Open Image Modal
Καλώς ήρθατε στο 2015, όπου όλα είναι πιθανά, όπως ότι μία τρανσέξουαλ μαύρη θα μπορούσε να υποδυθεί τον James Bond. Έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο "Orange is the New Black" και μιλάει ανοιχτά για τα δικαιώματα της τρανσέξουαλ και LGBTQ κοινότητας. (credit:Jamie McCarthy via Getty Images)
Jodie Foster(06 of13)
Open Image Modal
Παίζει σε ταινίες από παιδί, έχει υποδυθεί πολλούς ρόλους και έχει κερδίσει Όσκαρ για τις ταινίες "The Accused" και "The Silence of the Lambs." Πρωταγωνίστησε σε δύσκολους ρόλους και έχει συνηθίσει να υποδύεται χαρακτήρες όπου υπερασπίζεται τον εαυτό της και τους γύρω της. (credit:Jason LaVeris via Getty Images)
Natalie Portman(07 of13)
Open Image Modal
Με δυναμικούς ρόλους σε ταινίες όπως το "V for Vendetta" και "Black Swan", έχει αποδείξει ότι μπορεί να υποδυθεί απαιτητικούς χαρακτήρες. (credit:Jon Kopaloff via Getty Images)
Emilia Clark(08 of13)
Open Image Modal
Είναι πολλά περισσότερα από την "Πιο Σέξι Γυναίκα στον Κόσμο" του Esquire, επειδή είναι η Μητέρα των Δράκων και έχει συνηθίσει να υποδύεται γυναίκες που είναι ηγέτες και βρίσκονται στην εξουσία. (credit:Jason Merritt via Getty Images)
Lucy Lawless(09 of13)
Open Image Modal
Εάν δεν γυρίσουν ξανά την "Ζίνα", τότε θα ήταν υπέροχο εάν η ηθοποιός εκδήλωνε την εσωτερική της Ζίνα υποδυόμενη τον James Bond. (credit:Jeffrey Mayer via Getty Images)
Viola Davis(10 of13)
Open Image Modal
Το 2015 έγινε η πρώτη Αφροαμερικανή που κέρδισε βραβείο Emmy για την Καλύτερη Ηθοποιό σε δραματική σειρά, και ο λόγος που έβγαλε εκεί ήταν συγκλονιστικός. Φανταστείτε λοιπόν την εξίσου συγκλονιστική δουλειά που θα έκανε ως James Bond. (credit:Jason LaVeris via Getty Images)
Lucy Liu(11 of13)
Open Image Modal
Έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες δράσης όπως το "Charlie's Angels" και έχει δεχθεί την πρόκληση να υποδυθεί έναν θηλυκό Γουάτσον στην μοντέρνα εκδοχή του Σέρλοκ Χολμς "Elementary". Το να υποδυθεί τον James Bond δεν θα ήταν κάτι δύσκολο για αυτήν. (credit:Daniel Zuchnik via Getty Images)
Rosario Dawson(12 of13)
Open Image Modal
Έχει πρωταγωνιστήσει στο "Daredevil" και στο "Sin City" , επομένως οι ταινίες δράσης δεν θα ήταν κάτι νέο για αυτήν την δυναμική ηθοποιό. (credit:Daniel Zuchnik via Getty Images)
Rosie Perez(13 of13)
Open Image Modal
Εφόσον άφησε το "The View" για να αφοσιωθεί στην υποκριτική της καριέρα, τώρα θα ήταν η ιδανική ευκαιρία για να κυνηγήσει πρωταγωνιστικούς ρόλους ανδρών. (credit:Bryan Bedder via Getty Images)