Έχετε μικρή κουζίνα; Το ίδιο και εμείς και για αυτό βρήκαμε 7 τρόπους για να εξοικονομήσουμε χώρο

Έχετε μικρή κουζίνα; Το ίδιο και εμείς και για αυτό βρήκαμε 7 τρόπους για να εξοικονομήσουμε χώρο
|

Υπάρχουν εκείνες οι κουζίνες με τον υπέροχο - και τεράστιο - πάγκο στη μέση, τα ευρύχωρα ντουλάπια, το ξεχωριστό μπαρ και το δίφυλλο ψυγείο. Ναι, υπάρχουν, αλλά μόνο στα όνειρά μας. Γιατί στην πραγματικότητα έχουμε κουζίνες μικρές που μας προκαλούν πονοκέφαλο κάθε φορά που προσπαθούμε να χωρέσουμε σε ένα συρτάρι όλα μας τα πράγματα.

Η ζωή όμως δεν θα έπρεπε να είναι τόσο δύσκολη, ειδικά όταν έχει να κάνει με έναν χώρο του σπιτιού όπου περνάμε πολλές ώρες της ημέρας και όπου μας αρέσει να δημιουργούμε. Ευτυχώς, λύσεις υπάρχουν και είναι εύκολες (και όμορφες).

Εάν έχετε και εσείς φυσιολογικές και μικροσκοπικές κουζίνες όπως εμείς, ιδού τι μπορείτε να κάνετε.

Και αν σας αρέσουν οι λύσεις μας, τότε σας προτείνουμε να διαβάσετε και ιδέες διακόσμησης για ένα μικρό σπίτι, αλλά και για ένα μικρό μπάνιο.

Small Kitchen
Ράφια παντού(01 of08)
Open Image Modal
Δεν έχετε χώρο στο έδαφος; Εκμεταλλευτείτε τους τοίχους! Βάλτε ράφια επάνω από τον νεροχύτη σας ή σε άλλα ελεύθερα σημεία. Εκεί τοποθετήστε πιάτα, μπαχαρικά και άλλα σκεύη που καταλαμβάνουν ζωτικό χώρο μέσα στα ντουλάπια σας. (credit:Janie Airey via Getty Images)
Κάθε χώρος μετράει(02 of08)
Open Image Modal
Εκ πρώτης όψεως μπορεί να σας φαίνεται ότι δεν έχετε καθόλου χώρο, αλλά... κοιτάξτε ξανά! Υπάρχουν σίγουρα γωνίες και σημεία όπου μπορείτε να χωρέσετε μικρά ραφάκια, ντουλαπάκια και άλλα αντικείμενα. Βάλτε φαντασία! (credit:Annika Vannerus via Getty Images)
Οργανώστε τα μαχαιροπήρουνα και τα σκεύη σας(03 of08)
Open Image Modal
(credit:BettaLivingUK/Flickr)
(04 of08)
Open Image Modal
Εάν τα συρτάρια σας είναι «λίγα και καλά» τότε αξίζει να αγοράσετε διαχωριστικά που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε όμορφα ό,τι έχετε μέσα στους μικρούς σας χώρους. Απλώς σιγουρευτείτε ότι θα τα βρείτε στις σωστές διαστάσεις. (credit:alykat/Flickr)
Ποιος χρειάζεται τα συρτάρια;(05 of08)
Open Image Modal
Εάν πάλι πραγματικά τα συρτάρια σας είναι πολύ λίγα, μπορείτε να κρεμάσετε τις κουτάλες, τις πιρούνες, τα σουρωτήρια και ό,τι άλλο είναι απαραίτητο για την μαγειρική σας στον χώρο επάνω από το πάγκο σας. Έτσι, θα τα έχετε πάντα κοντά σας! (credit:Glow Decor via Getty Images)
Κρεμάστε τα σκεύη σας επάνω από την κουζίνα(06 of08)
Open Image Modal
Εάν δεν έχετε καθόλου χώρο για τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας, τότε πολύ απλά κρεμάστε τα από πάνω σας! Εκτός από πρακτικό, δίνει και μια ιδιαίτερα ξεχωριστή εικόνα στην κουζίνα σας. Να είστε σίγουροι, όσοι το δουν θα... το μιμηθούν. (credit:moodboard via Getty Images)
Μαγνήτες(07 of08)
Open Image Modal
Πάρτε παράδειγμα από τον φωτογραφία και καρφώστε μαγνήτες στον χώρο επάνω από τον πάγκο σας όπου θα μπορέσετε να «κολλήσετε» τα μαχαίρια σας και όχι μόνο. (credit:Adam Haglund via Getty Images)
Συγκρατήστε την καταναλωτική σας μανία(08 of08)
Open Image Modal
Όλοι μας ζηλεύουμε εκείνο το φανταστικό μίξερ με τα υπέροχα χρώματα ή εκείνη την καφετιέρα εσπρέσο που είναι πραγματικά σαν κόσμημα. Έχουμε όμως χώρο να την βάλουμε στην κουζίνα μας; Δυστυχώς όχι! Επομένως, ας μείνουμε στα λίγα, καλά και απαραίτητα. (credit:Tina Rupp via Getty Images)