Ομοφοβικό ξέσπασμα Βούλτεψη για τις αγκαλιές και τα φιλιά στα θεωρεία της Βουλής

Ομοφοβικό ξέσπασμα Βούλτεψη για τις αγκαλιές και τα φιλιά στα θεωρεία της Βουλής
|

Στα ζευγαράκια ομοφυλοφίλων που παρακολουθούσαν από τα θεωρεία της Βουλής την ψηφοφορία για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης απέδωσε την αιτία που απουσίαζε από την ψηφοφορία η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη

Η κ. Βούλτεψη μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega είπε ότι ήταν «συνειδητά απούσα» λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Στα θεωρεία της Βουλής αν πάει ένα ζευγάρι άντρας και γυναίκα και αρχίσει να φιλιέται ή να κρατιέται από το χεράκι ή να χειροκροτεί τον συλλαμβάνει ο φρούραρχος. Εδώ υπάρχει δηλαδή διάκριση εις βάρος μας, εις βάρος όλων των άλλων. Το είδα και έφυγα. Άκουσα τον εισηγητή μας, άκουσα όλους τους εισηγητές, ε κάποια πράγματα έχουν τα όριά τους» είπε.

Πάντως εμείς, ακούγοντας τα όσα είπε η κ. Βούλτεψη, θυμηθήκαμε αυτή τη φωτογραφία. Τότε επίσης κανείς δεν συνελήφθη και κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε.

Open Image Modal

Σε σχόλιο ενός εκ των παρουσιαστών ότι η τοποθέτησή της είναι ομοφοβική, η κ. Βούλτεψη αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό σχολιάζοντας πως έχει άποψη.

Η απάντηση Βαλλιανάτου

Μιλώντας στο κανάλι Ε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος απάντησε στα όσα είπε η κ. Βούλτεψη: «Θα ήθελα να πω στην κυρία Βούλτεψη ότι δεν είμαι διατεθειμένος να απολογηθώ για ένα φιλί. Εκείνη πρέπει να απολογηθεί διότι η κυβέρνησή της διέσυρε τη χώρα με το νόμο περί συμφώνου συμβίωσης, το οποίο αποκλείει μια μεγάλη μερίδα πολιτών. Είναι Χριστούγεννα και η κα Βούλτεψη θα πρέπει να ντρέπεται που η Ελλάδα στο παρελθόν ήταν μια ομοφοβική χώρα και να χαίρεται που και με την απουσία της η Ελλάδα προχωράει. “Καληνύχτα” της»... Το φιλί αυτό, είναι μια έκφραση σεβασμού, εκτίμησης και αγάπης για έναν άνθρωπο με τον οποίο πήγαμε στα δικαστήρια και ταλαιπωρηθήκαμε, διότι η αγάπη δύο ανθρώπων δεν πρέπει να βλέπει τα φύλα των ανθρώπων. Ετσι λοιπόν, καλούμαι να απολογηθώ για ένα φιλί που δόθηκε στις 2:30 τα ξημερώματα, μετά από μια εξαντλητική μέρα και μετά από 30 χρόνια αγώνων γι' αυτή την κατηγορία ανθρώπων που έχουν το δικαίωμα να αγαπιούνται και να φιλιούνται».