Στην  Άνω Πόλη Κυπαρισσίας ετοιμάζονται για μεσσηνιακό καρπούζι και τσίπουρο

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου κάνει νέα στάση στην Κυπαρισσία το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου.
Open Image Modal
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Με το δεξί και γαστρονομικά μπαίνει ημερολογιακά το φθινόπωρο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς συνεχίζεται το οδοιπορικό τοτ Φεστιβάλ Γαστρονομίας σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αυτό το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνδιοργανώνει με τον Δήμο Τριφυλίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στη μαγική Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας, μια γιορτή με βάση το μεσσηνιακό καρπούζι και το τσίπουρο!

Πέραν αυτού, αγαπημένες πρώτες ύλες με γεύση από τα παλιά έχουν μπει ήδη στο «μικροσκόπιο» των σεφ και θα αναγεννηθούν με τον πιο πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο που θα μεταφέρει μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία μέσα από αρώματα της ντόπιας γαστρονομικής κουλτούρας.

Open Image Modal
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν παραγωγοί - τυποποιητές τοπικών προϊόντων απ’ όλη τη Μεσσηνία και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε γευσιγνωστικές δοκιμές. Θα υπάρξουν επίσης τα παραδοσιακά κεράσματα από γυναίκες – μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, ενώ η «γευσιγνωσία Οίνου και Ελαιόλαδου» θα προσφέρει μία μοναδική περιήγηση στις τοπικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στη μεσσηνιακή γη και παρασκευάζονται με μεράκι και αγάπη από τους παραγωγούς της. Την τιμητική τους, ωστόσο, δε θα έχουν μόνο οι ενήλικες καθώς το μενού περιλαμβάνει και γαστρονομικές δράσεις για τα πιτσιρίκια.

Όλα αυτά υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής από τους South Vibes που σκοπεύουν να μετατρέψουν τη γιορτή σε γλέντι με τραγούδια και χορούς.

Η βραδιά θα έχει και Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς από έμπειρους γευσιγνώστες του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας οι οποίοι θα βραβεύσουν τις πιο νόστιμες παραδοσιακές συνταγές ελιών που θα έχουν ετοιμάσει γυναίκες απ’ όλες τις περιοχές της Μεσσηνίας.