Στο Τσέρνομπιλ influencers για μια φωτογραφία στον τόπο της καταστροφής

Τι και αν συνέβη εκεί το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα και το μέρος έχει ακόμα υπολείμματα ραδιενέργειας;
Open Image Modal
instagram

Η μίνι σειρά «Τσέρνομπιλ» του HBO αποσπά διθυραμβικές κριτικές, τόσο από το κοινό, όσο και από τους κριτικούς, καθώς συνδυάζει μοναδικά το δραματικό/ κινηματογραφικό στοιχείο με το ντοκιμαντέρ και την, σε μεγάλο βαθμό, ακριβή απεικόνιση των γεγονότων. 

Ωστόσο, δεν έχει εντυπωσιάσει μόνο κριτικούς και κοινό αλλά και τους influencers του Instagram, οι οποίοι δεν θα σταματήσουν σε τίποτα για την τέλεια και μοναδική φωτογραφία.

Τι και αν συνέβη εκεί το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα και το μέρος έχει ακόμα υπολείμματα ραδιενέργειας; Το Πριπγιάτ έχει γίνει ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους λάτρεις των φωτογραφιών.

Η πυρηνική τραγωδία του 1986 έχει έρθει ξανά στην επικαιρότητα- και πολλοί είναι αυτοί που ασχολούνται με διάφορες πτυχές της, αναλύοντας τι ακριβώς συνέβη, γιατί και πώς συνέβη και ποιες ήταν οι επιπτώσεις της στην Ευρώπη.

Ίσως, λοιπόν, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτά που απεικονίζονται στη σειρά τροφοδοτούν την περιέργεια των ανθρώπων σε τέτοιο βαθμό που θέλουν να πάνε να το ελέγξουν οι ίδιοι - και φυσικά να τραβήξουν φωτογραφία ενώ βρίσκονται εκεί.

Ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο στην περιοχή του Τσέρνομπιλ, to SoloEast, δήλωσε στο Reuters ότι έχει δει 40% άνοδο στην επιχείρηση από τότε που ξεκίνησε η η σειρά στο HBO τον Μάιο. Το Reuters σημειώνει ότι η περιοχή γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο σήμερα είναι ερημωμένο γεμάτο αδέσποτα σκυλιά και σκουπίδια. 

Το Πριπγιάτ, κάποτε ήταν το σπίτι για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και τώρα είναι μια πόλη φάντασμα.

 Πηγή: BGR