9 διαβόητα εγκλήματα στην ιστορία των Η.Π.Α

9 διαβόητα εγκλήματα στην ιστορία των Η.Π.Α
|

Πάθος, απληστία, παραφροσύνη...

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να διαπράξει κανείς κάποιο έγκλημα. Στο βιβλίο "The Most Notorious Crimes in American History" - "Τα πιο διαβόητα εγκλήματα της Αμερικανικής ιστορίας" του περιοδικού Life περιγράφονται ορισμένα από τα πιο μυστηριώδη, μακάβρια, και συγκλονιστικά εγκλήματα στην ιστορία της Αμερικής.

Στην HuffPostGreece επιλέξαμε 9 από αυτα που περιγράφονται μέσα στο βιβλίο.

notorious crimes in American history
Η δολοφονία του Abraham Lincoln – 14 Απριλίου 1865(01 of09)
Open Image Modal
Ενώ βρισκόταν σε θεωρείο στο Θέατρο Φορντ της Ουάσιγκτον, ο Τζον Γουίλκς Μπουθ, ηθοποιός και φανατικός υποστηρικτής των Νοτίων, τον πυροβόλησε με μια σφαίρα στο κεφάλι, ενώ αμέσως μετά φώναξε στα λατινικά «Sic semper tyrannis!», δηλαδή «Έτσι πάντα στους τυράννους!». Ο Λίνκολν μεταφέρθηκε σε γειτονικό σπίτι σε κωματώδη κατάσταση, όπου και εξέπνευσε νωρίς το πρωί της 15ης Απριλίου. Ο δολοφόνος του κυνηγήθηκε από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και πολιορκήθηκε σε έναν αχυρώνα στη Βιρτζίνια μετά από 12 μέρες, όπου και τραυματίστηκε από πυροβολισμό των διωκτών του, πεθαίνοντας λίγο αργότερα. (credit:fotoguy22 via Getty Images)
Η σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου - 14 Φεβρουαρίου 1929(02 of09)
Open Image Modal
Ήταν 14 Φεβρουαρίου του 1929, ανήμερα της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου, όταν ο Αλ Καπόνε αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τον μεγάλο αντίπαλό του Μπαγκς Μοράν. Το μακελειό σε μια αποθήκη του Σικάγου έμεινε στην ιστορία ως η "Σφαγή της Εορτής του Αγίου Βαλεντίνου" και σηματοδότησε την αρχή του τέλους και για τους δύο γκάνγκστερ. (credit:Keystone-France via Getty Images)
Η απαγωγή και ο θάνατος του μικρού Lindbergh - 1 Μαρτίου 1932(03 of09)
Open Image Modal
Είναι η ιστορία της απαγωγής του μικρού γιου του φημισμένου αεροπόρου Charles Lindbergh που απήχθη από την κούνια του, γύρω στις 9 μ.μ., στις 3 Μαρτίου 1932.Στο σπίτι βρέθηκε σημείωμα με το οποίο ο απαγωγέας ζητούσε λύτρα πενήντα χιλιάδων δολαρίων για την απελευθέρωση του μικρού παιδιού.Η οικογένεια ζήτησε από τον Dr. John Condon να διαπραγματευτεί με τον απαγωγέα. Μετά από συνάντηση που είχαν, του γνωστοποίησε ότι το βρέφος βρίσκεται σε μια βάρκα στο λιμάνι της Νέας Υόρκης. Μέτα από έρευνα δεν βρέθηκε ούτε το σκάφος ούτε το μωρό.Στις 12 Μαΐου, το σώμα του μωρού ανακαλύφθηκε τυχαία σε δάσος κοντά στο σπίτι του Lindbergh. Μέτα από έρευνες οι αρχές ανακάλυψαν στο σπίτι του Bruno Richard Hauptmann τα χρήματα από την απαγωγή. (credit:Raymond Boyd via Getty Images)
Η δολοφονία του J.F.K - 22 Νοεμβρίου 1963(04 of09)
Open Image Modal
Στις 22 Νοεμβρίου 1963 ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντυ πυροβολείται στο κεφάλι από ελεύθερο σκοπευτή ενόσω βρίσκεται στο Ντάλας συνοδεία αυτοκινητοπομπής. Η σφαίρα προκαλεί μοιραίο τραύμα στον εγκέφαλο του Προέδρου των ΗΠΑ. Πλάι στον Κένεντυ, στο ίδιο αυτοκίνητο, βρίσκεται η σύζυγός του, Τζάκι. Ο Κένεντυ μεταφέρεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο Πάρκλαντ. Εισάγεται στο τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών και συνέχεια στο χειρουργείο, παρουσία μόνο ιατρών και νοσηλευτών. Οι γιατροί του νοσοκομείου ανακοινώνουν το θάνατο του Αμερικανού Προέδρου στη μία το μεσημέρι. Υπεύθυνος για τη δολοφονία του Κένεντυ φέρεται να είναι ο Λη Χάρβεϊ Όσβαλντ ο οποίος συλλαμβάνεται από τις αστυνομικές αρχές την ίδια ημέρα. (credit:NASA's Marshall Space Flight Center/Flickr)
Ο Charles Manson και η "οικογένειά του" - Αύγουστος 1969(05 of09)
Open Image Modal
Τα «θύματα» του Charles Manson ήταν ευαίσθητες νεαρές κοπέλες από διαλυμένες οικογένειες, που έψαχναν απεγνωσμένα μία «πατρική φιγούρα». Στις 9 Αυγούστου 1969, μέλη της «οικογένειας Manson», με επικεφαλής τον ίδιο, δολοφόνησαν 7 άτομα, ανάμεσά τους και η σύζυγος του Roman Polanski , την οποία μαχαίρωσαν 16 φορές. Δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο. Η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη, καθώς το 1972 το ανώτατο δικαστήριο κατάργησε την εσχάτη των ποινών. Από τότε ο Manson έχει υποβάλει αρκετές φορές αίτηση αποφυλάκισης και όλες απορρίφθηκαν. (credit:ASSOCIATED PRESS)
Δολοφονία του Martin Luther King Jr – 4 Απριλίου 1968(06 of09)
Open Image Modal
Στις 4 Απριλίου του 1968 στο Μέμφις του Τεννεσί, ο Martin Luther King Jr δολοφονήθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι, στο μπαλκόνι ενός μικρού μοτέλ στο κέντρο του Μέμφις στο Τενεσί . Ήταν 39 ετών. Δολοφόνος θεωρείται μέχρι σήμερα, ο James Earl Ray, ένας λευκός φτωχός μικροαπατεώνας από το Illinois, που τον έπιασαν στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, ενώ επιχειρούσε να ταξιδέψει για την Ροδεσία με ψεύτικο καναδέζικο διαβατήριο. Ο Martin Luther King γεννήθηκε στην Ατλάντα της Τζόρτζια κι έγινε ιερωμένος στην εκκλησία των Βαπτιστών. Ηγήθηκε διαμαρτυρίας με μποϊκοτάζ του νόμου για το διαχωρισμό των θέσεων σε λεωφορεία, στο Μοντγκόμερι της Αλαμπάμα, εξαναγκάζοντας τις Αρχές να τον καταργήσουν. Ακόμη, ανέλαβε πρόεδρος του ειρηνικού αγώνα ενάντια στις διακρίσεις και το ρατσισμό σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ και πέτυχε την ψήφιση νόμων που επέτρεπαν στους μαύρους να ασκούν τα πολιτικά δικαιώματά τους. Το 1964 τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης. (credit:ASSOCIATED PRESS)
Ο Θάνατος της Nancy Spungen – 12 Οκτωβρίου 1978(07 of09)
Open Image Modal
Στις 12 Οκτωβρίου 1978, ο Sid Vicious υποστήριξε ότι ξύπνησε το πρωί από ένα μεθύσι ναρκωτικών ουσιών και βρήκε τη Nancy Spungen νεκρή στο πάτωμα του μπάνιου στο δωμάτιό τους στο Hotel Chelsea. Η νεκρή γυναίκα έφερε μια και μοναδική μαχαιριά στην κοιλιά και είχε αιμορραγήσει μέχρι θανάτου. Το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε είχε αγοραστεί από τον Sid Vicious στη 42η Οδό και ήταν το ίδιο με ένα συλλεκτικό μαχαίρι που είχε δοθεί στον πανκ ρόκερ Stiv Bators των Dead Boys από τον Dee Dee Ramone. Σύμφωνα με τη γυναίκα του Dee Dee, ο Sid Vicious ς είχε αγοράσει το μαχαίρι αφού είχε δει αυτό του Στιβ. Η αστυνομία συνέλαβε τον Sid Vicious και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο. Υποστήριξε ότι είχαν μαλώσει το προηγούμενο βράδυ αλλά έδωσε αντιθετικές καταθέσεις για το πως συνέβη το μαχαίρωμα. Στις 22 Οκτωβρίου, 10 μέρες μετά το θάνατο της Nancy Spungen, ο Sid Vicious προσπάθησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του με μια καταστραμμένη λάμπα και κατ' επέκταση νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Bellevue. (credit:ASSOCIATED PRESS)
Δολοφονία της Nicole Brown Simpson και του Ronald Goldman – 12 Ιουνίου 1994(08 of09)
Open Image Modal
Η υπόθεση του ποδοσφαιριστή και ηθοποιού "O.J." Simpson ήταν εκείνη που τράβηξε όλα τα φλας της δημοσιότητας για έναν περίπου χρόνο. Ο "O.J." Simpson είχε πάρει διαζύγιο από τη γυναίκα του Nicole Brown Simpson. Όταν εκείνη και ο φίλος της Ronald Goldman βρέθηκαν σφαγμένοι σε μια λίμνη αίματος, ο δημοφιλής ηθοποιός και ποδοσφαιριστής συνελήφθη κατηγορούμενος για την άγρια δολοφονία τους. Έπειτα από σκληρές αντιπαραθέσεις, Ο "O.J." Simpson κρίθηκε αθώος από το ποινικό δικαστήριο το 1995 μέσα σε θύελλα αντιδράσεων. Πολλοί υποστήριξαν ότι υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του (σε αντίθεση με τη δικαστική απόφαση που έκανε λόγο για έλλειψη στοιχείων ικανών να τον καταδικάσουν), αφού βρέθηκε DNA του, ενώ υπήρχε και ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας. Πάντως ο "O.J." Simpson γλίτωσε τη φυλακή, ενώ δύο χρόνια αργότερα κρίθηκε ένοχος από αστικό δικαστήριο που του επέβαλε αποζημίωση 33,5 εκατ. δολαρίων. (credit:ASSOCIATED PRESS)
Η δολοφονία της Laci Peterson – 24 Δεκεμβρίου 2002(09 of09)
Open Image Modal
Το έγκλημα του, εξακολουθεί να το θυμάται καλά μέχρι και σήμερα η αμερικανική κοινή γνώμη. Η ημερομηνία και η αιτία του θανάτου της Laci Peterson δεν έχουν ακόμα καθοριστεί, και αν ο Scott δεν ομολογήσει αυτό που έκανε, το οποίο είναι απίθανο καθώς ο ίδιος υποστηρίζει την αθωότητά του, τα πραγματικά γεγονότα δεν θα δουν ποτέ το φως της αλήθειας. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι η Laci εξαφανίστηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, το 2002, ενώ ήταν οκτώ μηνών έγκυος με το πρώτο τους παιδί, το οποίο σκόπευαν να ονομάσουν Κόνερ. Το έμβρυο ξεβράστηκε από τη θάλασσα στο κόλπο του Σαν Φρανσίσκο στις 14 Απριλίου 2003, και το αποκεφαλισμένο και χωρίς άκρα σώμα της Laci ξεβράστηκε, στην ίδια περιοχή, την επόμενη μέρα. Το 5ο, 6ο και 9ο πλευρό της Laci είχαν επίσης υποστεί κατάγματα πριν από το θάνατο.Σήμερα πιστεύεται ότι ο Scott την σκότωσε στραγγαλίζοντάς την στο σπίτι τους, πιθανώς μετά από μια πάλη, διαμέλισε το σώμα της, και την εγκατέλειψε στην ακτή. Τα κίνητρα του γενικά θεωρείται πως ήταν αποτέλεσμα κατάθλιψης λόγω έλλειψης χρημάτων, και από την επιθυμία του να είναι άγαμος και άτεκνος ξανά ,καθώς διατηρούσε και εξωσυζυγική σχέση με την Amber Frey. (credit:ASSOCIATED PRESS)