The Blog

Μελόψωμο χωρίς αλεύρι ή ζάχαρη για ένα τέλειο πρωινό

Μερικές φορές δεν ξέρεις πως θα σου βγει μία συνταγή. Βγάζεις το φαγητό από τον φούρνο, περιμένεις να κρυώσεις και τη στιγμή που το κόβεις εύχεσαι να έχει πετύχει. Η χαρά δε, όταν το δοκιμάζεις και είναι όπως ακριβώς ήθελες ή και ακόμα καλύτερο, δεν περιγράφεται. Αυτό, ακριβώς έπαθα όταν δοκίμασα το μελόψωμο.
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

Είναι σαν ψωμί, αλλά σιροπιασμένο μέχρι μέσα. Αυτό το μελόψωμο δεν χρειάζεται καθόλου αλεύρι ή ζάχαρη και είναι το τέλειο πρωινό.

Μερικές φορές δεν ξέρεις πως θα σου βγει μία συνταγή. Βγάζεις το φαγητό από τον φούρνο, περιμένεις να κρυώσεις και τη στιγμή που το κόβεις εύχεσαι να έχει πετύχει. Η χαρά δε, όταν το δοκιμάζεις και είναι όπως ακριβώς ήθελες ή και ακόμα καλύτερο, δεν περιγράφεται. Αυτό, ακριβώς έπαθα όταν δοκίμασα το μελόψωμο.

Υλικά:

2,5 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου

1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουτ. της σούπας κανέλα

¼ κουτ. της σούπας μοσχοκάρυδο

½ φλιτζ. μέλι

4 αβγά

½ φλιτζ. σταφίδες (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αβγά και ρίχνουμε το μέλι.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά, εκτός από τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε σιγά σιγά τα στέρεα υλικά μέσα στο μείγμα με τα αβγά και το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε και τις σταφίδες.

Βάζουμε το μείγμα μας μέσα σε ένα φορμάκι για ψωμί και ψήνουμε 30-35 λεπτά.

Το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του bubbles & avocados