Κολοκύθα ψητή

Το φθινόπωρο είναι συνδεδεμένο με τις κολοκύθες. Μπορεί να μοιάζουν μεγάλες και τρομακτικές, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο να τις ετοιμάσετε για ένα γρήγορο και γευστικό γεύμα. Επιπλέον, το σχήμα τους, τους δίνει το πλεονέκτημα να συνδυάσετε την γεύση με την εμφάνιση και να τις προσφέρετε σε ένα γεύμα σας. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι η πιο απλή μορφή της κολοκύθας στον φούρνο, αλλά μπορείτε να προσθέσετε οτιδήποτε υλικό θέλετε για να την γεμίσετε.

Το φθινόπωρο είναι συνδεδεμένο με τις κολοκύθες. Μπορεί να μοιάζουν μεγάλες και τρομακτικές, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο να τις ετοιμάσετε για ένα γρήγορο και γευστικό γεύμα. Επιπλέον, το σχήμα τους, τους δίνει το πλεονέκτημα να συνδυάσετε την γεύση με την εμφάνιση και να τις προσφέρετε σε ένα γεύμα σας.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι η πιο απλή μορφή της κολοκύθας στον φούρνο, αλλά μπορείτε να προσθέσετε οτιδήποτε υλικό θέλετε για να την γεμίσετε.

Υλικά:

1 κολοκύθα λευκή μακρόστενη κομμένη στη μέση κάθετα

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα σπόρια από την κολοκύθα και απλώνουμε πάνω το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.

Τοποθετούμε τα δύο κομμάτια κολοκύθας στο ταψί, με την ψίχα να κοιτάζει προς τα κάτω και την φλούδα προς τα πάνω.

Ψήνουμε για 30- 35 λεπτά, ανάλογα με το πόσο χοντρή είναι η κολοκύθα.

Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και με ένα πιρούνι σκάβουμε την ψίχα.

Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Αναδημοσίευση από το bubblesandavocados.gr

Δημοφιλή