The Blog

SXSW2016 Πρόσωπα: Mαρία Ανεστοπούλου και Θεοδώρα Καρακάσση

Η Θεοδώρα Καρακάσση και η Μαρία Ανεστοπούλου μας λένε τι περιμένουν απο το φετινό #SXSW
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

Ένα βασικό κομμάτι του #sxsw2016 είναι ο κάθε άνθρωπος που συμμετέχει να κερδίσει κάτι από αυτό: από τεχνογνωσία, μέχρι γνωριμίες και πολύτιμη εμπειρία. Οι δέκα «δημιουργικοί» που συμμετέχουν με τη συμβολή της Αμερικάνικης πρεσβείας είναι στο #SXSW με τη δική του ατζέντα ο καθένας. Εδώ η Θεοδώρα Καρακάσση από το Plissken και η Μαρία Ανεστοπουλου από το Φεστιβάλ Animation Αnimasyros μας μιλούν για το τι σκοπεύουν να δουν (και γιατί φυσικά). Παρεμβάλλονται μερικές από τις πρώτες τους φωτογραφίες από το Τέξας (ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε πλέον όλοι εδώ) ενώ η κεντρική φωτό είναι του Αντώνη Κάνουρα από το robotix lab της Θεσσαλονίκης

#badges #SXSW16GR #plisskenfest @USEmbassyAthens #austin

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Plisskën Festival (@plisskenfest) στις

#mural #rhapsody #urdyplaza #thesouth #mosaic #austin #SXSW16GR #texas

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης @theoki στις

Θεοδώρα Καρακάσση, events management στο Plissken festival

Έχω κανονίσει συναντήσεις με τον cofounder του Mixcloud, έναν promoter απο μεγάλο Αμερικάνικο agency Monterey International, τον head booker του Dour Festival, κάποιον από τον ATC Live agency, και πολλούς άλλους του industry. Αυτά είναι τα πέντε τοπ συγκροτήματα που περιμένω να δω.

AlunaGeorge:Για το «φρέσκο» ήχο

Cody ChestnuΤΤ : Για την φωνή

Crystal Castles: fun live

MSTRKRFT: Είναι η πρώτη φορά που θα τους δω

Scarecrow: Από περιέργεια :-) Ενδιαφέρον ήχος Blues & Hip Hop

Μαρία Ανεστοπούλου, διευθυντής του Φεστιβάλ Animasyros

Τα τέσσερα πράγματα που περιγράφω ως "αυτά που περιμένω να δω στο SXSW" πιθανότατα θα ανατραπούν σε λίγες ώρες ή μέρες, καθώς οι διοργανωτές καθημερινά μας βομβαρδίζουν με ανακοινώσεις νέων ονομάτων, ενώ το μέγεθος και η πολυσυλλεκτικότητα του Φεστιβάλ θα είναι με βεβαιότητα μια μεγάλη αποκάλυψη που κανείς πρέπει να αφεθεί. Άλλωστε, ως animaniax, περιμένω καταρχάς να δω πως λειτουργεί και πως είναι στημένο το SXSW.

1. Keynote speeches by POTUS & FLOTUS γιατί συμβαίνει αυτή τη μοναδική φορά που θα είμαστε εκεί!

2. Film: Suntan του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου για το αναγκαίο cheerleading και γιατί μ' ενδιαφέρει να βλέπω τις αντιδράσεις του διεθνούς κοινού σε ελληνικές ταινίες, το Everybody wants some του Linklater γιατί ελπίζω να με κερδίσει επιτέλους στην έδρα του, το πρόγραμμα animated shorts καθώς και το work-in-progress screening της R-rated κωμωδίας animation "The sausage party" γιατί το animation είναι το ειδικό μου ενδιαφέρον και τέλος το Born to be blue γιατί περιμένω να μας εξηγήσει ο Ethan πως αποφάσισε να παίξει αυτό το ρόλο.

3. Music: Αν και έχω ξεχωρίσει ονόματα που γνωρίζω καλά και αγαπώ τη μουσική τους, όπως οι Cocorosie, Wye Oak, Waxahatchee και ολίγον από Iggy, νομίζω ότι θα με ψάχνετε στις συναυλίες όπου θα ανακαλύπτω, ως έφηβη, νέες μουσικές και δημιουργούς. Και φυσικά τα πάρτι που γίνονται παραπλεύρως του SXSW.

4. Speeches, conversations & roundtables, Α Conversation with Jake Gyllenhall & Ellen Page & Ian Daniel Keynote και φυσικά τα Meet up events με τους άλλους Programmers από Φεστιβάλ όπως το Sundance και τα σχετικά Roundtables

5. Όλα αυτά που θα ζηλέψω από τα προγράμματα των υπολοιπων

Μπορείτε να ακολουθήσετε το ταξίδι μας σε αυτό εδώ το μπλογκ και στα hashtag #SXSW16GR και #ΗuffPostGreeceGoessxsw