ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21/12/2014 08:45 EET | Updated 21/12/2014 10:26 EET

Τσίπρας: «Το Μέγαρο Μαξίμου κινεί τα νήματα της ανωμαλίας»

«Αυτές τις ημέρες δεν κρίνεται στη Βουλή η εκλογή προέδρου. Κρίνεται αν θα μπούμε βαθύτερα στο τούνελ. Κρίνεται το σήμερα και το αύριο της χώρας. Κρίνεται η δημοκρατία μας. Αυτή που από τα πιο επίσημα κυβερνητικά χείλη χαρακτηρίστηκε ως πιστωτικό γεγονός.», τόνισε πριν λίγο ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη.

Αυτές τις ημέρες κρίνεται το μέλλον της χώρας

«Αυτές τις ημέρες δεν κρίνεται στη Βουλή η εκλογή προέδρου. Κρίνεται αν θα μπούμε βαθύτερα στο τούνελ, όπως το περιγράφει το γνωστό e-mail Χαρδούβελη. Αν θα περικοπούν κι άλλο οι κύριες και επικουρικές συντάξεις. Αν δηλαδή από συντάξεις πείνας γίνουν συντάξεις ξαφνικού θανάτου. Αν θα επιβληθεί ο νέος ΦΠΑ σε φάρμακα, νησιά, ξενοδοχεία. Αν θα απελευθερωθούν οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Αν η βαρβαρότητα αναδειχτεί σε ολοκληρωτικό εργασιακό καθεστώς. Κρίνεται το σήμερα και το αύριο της χώρας. Κρίνεται η δημοκρατία μας».

Κηρύσσουμε το φόβο εκτός νόμου

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νίκη κατά της εκστρατείας του φόβου: «Είναι μια νίκη απέναντι στην προσπάθεια να παραλύσει η κοινωνία από τον κατευθυνόμενο φόβο. Ο φόβος εξάλλου, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, κάνει κακό στην υγεία των λαών και των εθνών. Εδώ λοιπόν, στην Αλεξανδρούπολη που φυλάγει Θερμοπύλες, κηρύσσουμε σήμερα το φόβο εκτός νόμου. Εκτός εκείνου του νόμου που λέει ότι το συμφέρον του λαού και του έθνους είναι υπέρτατο αγαθό. Και κηρύσσουμε επίσης την αρχή της πορείας που προορισμός της είναι να επιβάλει ένα απλό κανόνα στην Ελλάδα: Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη, πάνω από τα τοκοχρεολύσια, πάνω από τα spreads και τις αγορές. Όσο και αν επιχειρούν ξένα και ντόπια κέντρα να νεκραναστήσουν την επιχείρηση τρομοκρατίας δεν θα τα καταφέρουν. Κι όχι μόνο δεν θα τα καταφέρουν, αλλά αυτή η ανεύθυνη, επιπόλαιη, καταστροφική για τη χώρα κινδυνολογία θα στραφεί εναντίον τους.

Επίθεση σε Σαμαρά και Στουρνάρα

Το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Κάποιοι στην Ευρώπη επιτέλους άρχισαν να καταλαβαίνουν. Και μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένας πρωθυπουργός του καφενείου που μιλά για φυγή καταθέσεων.

Μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένας κεντρικός τραπεζίτης που μιλά για ανεπανόρθωτες βλάβες..»

«Ο μεσάζοντας ήταν άνρθωπος του τριγώνου της διαπλοκής»

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις καταγγελίες Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του: «Έχουμε ένα πολιτικό σύστημα χρεοκοπημένο που προσπαθεί να κρύψει την δυσωδία. Έχουμε ένα παρασκήνιο ανωμαλίας από το ακροδεξιό πρωθυπουργικό περιβάλλον. Έχουμε καταγγελίες για εξαγορά ψήφων. Έχουμε αδράνεια-για να το πω ευγενικά- των διωκτικών αρχών και της δικαιοσύνης. Έχουμε ένα μέγαρο Μαξίμου που κινεί τα νήματα της ανωμαλίας. Έχουμε το διεφθαρμένο σύστημα της πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής που μετέρχεται όλων των μέσων. Έχουμε κάθε λογής μεσάζοντα να προσπαθεί να επιβάλλει σενάρια εκλογής, σενάρια άλλης κυβέρνησης, σενάρια εκτροπής.Και σύμπτωση! Στο περιστατικό της καταγγελίας για απόπειρα χρηματισμού, μεσάζοντας ήταν άνθρωπος του τριγώνου της διαπλοκής. Από όλη αυτήν την ιστορία με την καταγγελία για απόπειρα εξαγοράς ψήφου, κρατήστε αυτό που ακούγεται στους διαλόγους: Θα σε πάμε εμείς σε κόμμα που φτιάχνουμε, και θα μπορείς να δικαιολογήσεις την ψήφο σου. »

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως στην Ευρώπη έχει δημιουργηθεί ρήγμα στην δημοσιονομική ορθοδοξία των ενάρετων του Βερολίνου.

Δεσμέυτηκε να επαναφέρει την 13η σύνταξη και να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ.

Sponsored Post