ΤΟ BLOG
10/02/2018 09:23 EET | Updated 10/02/2018 09:23 EET

10 μυστικά για να μυρίζει τέλεια το σπίτι σου!

Spitogatos
Αρωματικές μπάλες στεγνωτηρίου

Έχεις γυρίσει ποτέ σπίτι από μια μακρά ημέρα εργασίας, πέρασες την πόρτα σου, και παρατήρησες ότι το σπίτι σου μυρίζει λίγο άσχημα; Μεταξύ των οσμών από τα τρόφιμα στην κουζίνα, τις υγρές πετσέτες στο μπάνιο, τα σκουπίδια και άλλες καθημερινές δραστηριότητες, υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβάλλουν στο να μυρίζει το σπίτι σου περίεργα.

Συμβαίνει και στους καλύτερους από εμάς, αλλά ευτυχώς υπάρχουν πολλές και εύκολες λύσεις! Τα DIY αποσμητικά χώρου, τα φυτά εσωτερικών χώρων και μερικές βασικές συμβουλές καθαρισμού είναι μερικοί αποτελεσματικοί τρόποι να αποκτήσουμε ένα σπίτι που μυρίζει φρέσκα και ευχάριστα.

 

Spitogatos
Άναψε ένα κερί

 

Τα αρωματικά κεριά προσθέτουν μεγάλη ευεξία στο χώρο σου και μπορούν να κάνουν όλη τη μυρωδιά στο σπίτι γλυκιά ή γιορτινή, ανάλογα με το άρωμα που θα επιλέξεις!

 

Spitogatos
Φτιάξε μόνος σου έναν διαχύτη αιθέριων ελαίων

 

Τα κεριά δεν πρέπει ποτέ να αφεθούν χωρίς επίβλεψη, οπότε αν θέλεις κάτι που δεν χρειάζεται μεγάλη προσοχή, φτιάξε έναν διαχύτη για αιθέρια έλαια. Με βαζάκια, ξύλινα στικς και αιθέρια έλαια, μπορείς να κάνεις τη μυρωδιά στο σπίτι σου όμορφη για μήνες.

 

Spitogatos
Κάνε βαθύ καθαρισμό στο μπάνιο σου

 

Πόσο συχνά καθαρίζεις σε βάθος το μπάνιο σου; Θα πρέπει πραγματικά να προσπαθήσεις να φτάσεις πίσω από όλες τις γωνίες και στα κρυφά σημεία που δεν δίνεις πάντα προσοχή, μία φορά την εβδομάδα. Χωρίς καλό καθαρισμό, το μπάνιο σου τελικά θα αρχίσει να μυρίζει μούχλα.

 

Spitogatos
Πάρε έναν καθαριστή αέρα

 

Υπάρχουν πολλά πράγματα που αγαπάμε για τους καθαριστές αέρα, από το ότι σε απαλλάσσουν από επιβλαβείς ρύπους στο σπίτι σου έως ότι απορροφούν τη σκόνη. Βοηθούν επίσης στη βελτίωση της μυρωδιάς του χώρου.

 

Spitogatos
Φτιάξε ένα αποσμητικό χώρου

 

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν δεν είναι δυνατό να αφήνεις ανοιχτό το παράθυρο για καθαρό αέρα, δοκίμασε να φτιάξεις ένα αποσμητικό χώρου. Μπορείς επίσης να τα χρησιμοποιήσεις για να ψεκάσεις και να φρεσκάρεις τα καλύμματα και τα υφάσματα.

 

Spitogatos
Απάλλαξε την κουζίνα σου από λίπη

 

Αν μαγειρεύεις συχνά, μπορεί να αρχίσει να δημιουργείται λιπαρή επιφάνεια, ακόμα και σε μέρη που δεν φαντάζεσαι. Τα καθαριστικά με βάση τα εσπεριδοειδή κάνουν θαύματα για να καθαρίσεις το λίπος στα μάτια, τον απορροφητήρα, το φούρνο μικροκυμάτων και πολλά άλλα, αφήνοντας την κουζίνα σου να μυρίζει φρέσκα.

 

Spitogatos
Δημιούργησε φακελάκια λεβάντας

 

Τα πουγκιά λεβάντας είναι μια έξυπνη επιλογή αν έχεις συγκεκριμένα δωμάτια ή μέρη στο σπίτι που χρειάζονται φρεσκάρισμα. Απλά κρέμασε ένα όπου θέλεις το σπίτι σου να μυρίζει όμορφα!

 

Spitogatos

 

Ένα από τα καλύτερα αρωματικά χώρου… μαγειρεύεται στην κουζίνα σου! Συνδύασε τα αγαπημένα σου αρώματα, όπως εσπεριδοειδή, κανέλα, γαρίφαλο ή οτιδήποτε άλλο θέλεις και σιγόβρασέ τα στην κατσαρόλα σε λίγο νερό, για όση ώρα θέλεις.

 

Spitogatos
Χρησιμοποίησε φυτά εσωτερικού χώρου

 Δεν είναι μυστικό ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι από τους καλύτερους φυσικούς καθαριστές αέρα στην αγορά! Πολλά φυτά εσωτερικού χώρου βοηθούν στην παραγωγή περισσότερου οξυγόνου στο σπίτι σου, ενώ απαλλάσσουν τον αέρα από τις τοξικές χημικές ουσίες και το μονοξείδιο του άνθρακα, δίνοντας στο σπίτι σου πιο φρέσκο άρωμα. 

Οι οικολογικές μπάλες στεγνωτηρίου που μπορείς να φτιάξεις από μάλλινο νήμα, ξύδι και αιθέριο έλαιο λεβάντας, είναι μια άριστη λύση αντί για τα μαντηλάκια στεγνωτηρίου και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις με παρόμοιο τρόπο. Ακόμη, μπορείς να τις βάλεις στρατηγικά σε σημεία του σπιτιού, όπως στο ντουλάπι με τα σεντόνια ή τα συρτάρια σου, για να μυρίζουν τέλεια!