23 μέρες σε απεργία πείνας Ρούπα και Μαζιώτης. Αρνούνται να βάλουν ορό

23 μέρες σε απεργία πείνας Ρούπα και Μαζιώτης. Αρνούνται να βάλουν ορό
Eurokinissi/Yannis Panagopoulos

Η Πόλα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης αν και διακομίστηκαν την Παρασκευή στο νοσοκομείο εξαιτίας της σοβαρής επιδείνωσης της υγείας τους, μετά από 20 συνεχόμενες ημέρες απεργίας πείνας, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν δηλώνουν πως επιστρέφουν στη φυλακή. Σημειώνεται πως την συνεχιζόμενη απεργία πείνας διεκδικούν την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων που αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών κράτησής τους, όπως την έξοδο από την απομόνωση του Νίκου Μαζιώτη, την απόσυρση διατάξεων του νέου σωφρονιστικού κώδικα και τη διεύρυνση ωραρίου των επισκεπτηρίων τόσο μεταξύ τους όσο και με το ανήλικο παιδί τους.

Στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

«Η κατάσταση της υγείας μας έχει επιδεινωθεί και η Ρούπα βρίσκεται στα πρόθυρα υπογλυκαιμικού σοκ με 49 ζάχαρο. Της είπαν να βάλει ορό και αρνήθηκε.

Επειδή παραβιάστηκε η συμφωνία που είχαμε κάνει για αβίαστη επικοινωνία με το παιδί μας καθώς και για επικοινωνία με δικηγόρους από το νοσοκομείο με τον υποδιοικητή της εξωτερικής φρουράς Καραγιάννη ο όποιος μιλούσε εκ μέρους του εισαγγελέα Σαβαϊδη, αρνούμαστε να παραμείνουμε στο νοσοκομείο και επιστρέψαμε στην φυλακή.

Ο εισαγγελέας Σαβαϊδης ενώ έχει την υποχρέωση ως επόπτης των φυλακών να έρχεται σε επαφή με τους κρατούμενους, έχει αρνηθεί επανειλημμένως να μας απαντήσει ο ίδιος για τα αιτήματα μας δηλώνοντας ότι δεν θα ανοίξει επικοινωνία με κρατούμενους. Καταγγέλλουμε την στάση του αυτή. Εμμένουμε στα αιτήματα μας και συνεχίζουμε την απεργία πείνας».

Δημοφιλή