25η Μαρτίου: Η οικογένεια Πλακιά άφησε 57 τριαντάφυλλα στην εξέδρα των επισήμων στα Τρίκαλα

Σιωπηλή διαμαρτυρία στη Λάρισα από συγγενείς της Κλαούντια..
.
.
trikalaola.gr

Με μία ανθοδέσμη από 57 πολύχρωμα τριαντάφυλλα, που εναπόθεσαν στην εξέδρα των επισήμων, οι οικογένειες του Νίκου και του Δημήτρη Πλακιά από το Καστράκι Καλαμπάκας, έστειλαν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα στη σημερινή επέτειο εορτασμού της 25ης Μαρτίου, στη μνήμη της Χρύσας, της Θώμης και της Αναστασίας που χάθηκαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Η ανθοδέσμη παρέμενε στην εξέδρα των επισήμων καθ’ όλη τη διάρκεια της μαθητικής και της στρατιωτικής παρέλασης, με τις οικογένειες των αδελφών Πλακιά να την παρακολουθούν διακριτικά, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η κίνησή τους είχε, δε και έναν ισχυρό συμβολισμό, αυτόν της υπενθύμισης προς την ελληνική κοινωνία για απόδοση δικαιοσύνης και τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για τον άδικο θάνατο 57 ανθρώπων στην τραγωδία των Τεμπών.

Ένταση με οικογένειες θυμάτων των Τεμπών με στελέχη του Στρατού στα Τρίκαλα

Ένταση σημειώθηκε στην παρέλαση των Τρικάλων όταν συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών ήρθαν σε αντιπαράθεση με στελέχη του Στρατού.

Επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα σε συγγενείς θυμάτων των Τεμπών και στελεχών του Ελληνικού Στρατού λίγο πριν την ολοκλήρωση της παρέλασης, στα Τρίκαλα.

Όλα άρχισαν όταν υψηλόβαθμα στελέχη του Ελληνικού Στρατού ξεκίνησαν τη διαδικασία για την απόδοση τιμών προς την εξέδρα των επισήμων. Αυτό ήταν κάτι που πυροδότησε τις έντονες αντιδράσεις των συγγενών, καθώς και το γεγονός ότι νωρίτερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με υψηλόβαθμα στελέχη που επιχειρούσαν στον τόπο της τραγωδίας λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων, κόρναραν μπροστά από την εξέδρα.

Τότε κινήθηκαν προς το μέρος τους, ενώ ένας εκ των συγγενών αφαίρεσε το πηλήκιο από υψηλόβαθμο αξιωματικό του Στρατού, εκτοξεύοντας παράλληλα ύβρεις προς τα πρόσωπά τους και ζητώντας τον λόγο που «προσκυνάνε στην εξέδρα» όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, αναφέρει το Thesstoday.

Μετά από λίγο η μητέρα ενός εκ των κοριτσιών που χάθηκαν στα Τέμπη χειροκρότησε ειρωνικά κατά των επισήμων, ενώ πυρά εξαπέλυσαν και κατά του εισαγγελέα που βρέθηκε ανάμεσα στους επίσημους.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι αρκετά σχολικά τμήματα δεν γύρισαν το πρόσωπό τους προς την εξέδρα, με τις οικογένειες Πλακιά να δηλώνουν στους δημοσιογράφους ότι έχουν τους απλούς πολίτες με το μέρος τους και πως θα παλέψουν μέχρι τέλους ώστε να τιμωρηθούν όλοι οι υπαίτιοι για την τραγωδία των Τεμπών.

Σιωπηλή διαμαρτυρία στη Λάρισα από συγγενείς της Κλαούντια

.
.
larissanet.gr

Σε σιωπηλή διαμαρτυρία προχώρησε η οικογένεια της Κλαούντια Λάτα, ενός από τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, στον χώρο της παρέλασης για την 25η Μαρτίου, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Μετά το τέλος της παρέλασης η Άλμα Λάτα, μητέρα της αδικοχαμένης Κλαούντια, απευθύνθηκε στους επισήμους και συγκεκριμένα στον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης στην παρέλαση, υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Η κ. Λάτα ζήτησε δικαιοσύνη για την κόρη της αλλά και για τα υπόλοιπα θύματα της τραγωδίας.

Δημοφιλή