CULTURE
10/04/2018 11:17 EEST

5 σταρ που τα πήγαν χάλια στην οντισιόν για τον ρόλο της ζωής τους

Ένας πήγε κατά λάθος, άλλος χόρεψε τα «παπάκια» κι άλλος έβαλε τη μαμά του να τον γυρίσει βίντεο

Mario Anzuoni / Reuters

Τα νέα επαγγελματικά ξεκινήματα δεν είναι εύκολα για κανέναν. Πόσο δηλαδή για έναν νέο και αγχωμένο ηθοποιό που έχει στη διάθεσή του μόνο λίγα λεπτά να αποδείξει ότι μπορεί να υποδυθεί κάποιον άλλο, ενώ τον κοιτάζουν βαριεστημένα μισή ντουζίνα υπεύθυνοι.

Παρακάτω, συλλέξαμε κάποιες ιστορίες από πρώτες οντισιόν οπού όλα πήγαν λάθος, ωστόσο, ο ηθοποιός κατάφερε στο τέλος να κερδίσει τον ρόλο.

1. Mel Gibson - Mad Max

Ο Μel Gibson δεν επρόκειτο καν να βρίσκεται σε εκείνη την οντισιόν. Πήγε για να στηρίξει έναν φίλο και επειδή είχε μπλέξει σε καυγά το προηγούμενο βράδυ και είχε μελανιές στο πρόσωπο, ο υπεύθυνος casting του ζήτησε να κάνει μια ανάγνωση. 

Ο σκηνοθέτης George Miller είδε ότι ο νεαρός Gibson δεν ήξερε τα λόγια, ωστόσο, του έδωσε τον ρόλο γιατί εκτίμησε την αυτοπεποίθησή του.

2. Kit Harington - Game of Thrones

Πέρα από τον Mel Gibson και ο Kit Harington είχε μπλέξει σε καυγά πριν τη μεγάλη του οντισιόν (μήπως είναι ποδαρικό;). Ο δικός του καυγάς ωστόσο, δεν ήταν τόσο εντυπωσιακός - δεν έγινε σε μπαρ όπως του Gibson, αλλά σε McDonalds και ο Harington ήταν αυτός που έχασε.

Έφτασε στην οντισιόν με μαυρισμένο μάτι αλλά επειδή το απέκτησε υπερασπιζόμενος το κορίτσι του, οι υπεύθυνοι casting συγκινήθηκαν με τον ιπποτισμό του και τον θεώρησαν ιδανικό για το ρόλο του Snow. 

3. Emilia Clarke - Game of Thrones

Η συμπρωταγωνίστρια του Harington είναι η επιτομή του «τα θαλάσσωσε». Καθώς το ένιωθε ότι δεν τα πήγαινε  καλά, έκανε την πιο μη-Khaleesi κίνηση που θα μπορούσε να κάνει: τους είπε ότι αν της έδιναν το ρόλο θα έφτιαχνε τους καφέδες κάθε μέρα.

Βλέποντας την απόγνωσή της, οι υπεύθυνοι casting είπαν να την βασανίσουν λίγο ακόμη και της ζήτησαν να τους χορέψει. Χόρεψε λίγο τα «παπάκια», λίγο έκανε το ρομπότ, αλλά τελικά κέρδισε το ρόλο. Μήπως θα τη δούμε σε κάποιο χορευτικό στο τέλος του GoT;

4. Riz Ahmed - Rogue One

Μια ακόμη πιο ασυνήθιστη ιστορία προήλθε από τον Riz Ahmed. Αυτός ο ηθοποιός τα έκανε μαντάρα αφού είχε κερδίσει το ρόλο. Πράγματι, είχε πάρει το ρόλο στο Rogue One (της σειράς ταινιών Star Wars), αλλά αυτός συνέχισε να στέλνει βίντεο με δοκιμαστικά γιατί πίστευε ότι δεν είχε κάνει αρκετά.

Η ομάδα στην παραγωγή είχε μείνει αποσβολωμένη όταν έλαβε 10 βίντεο του Ahmed, στο καθένα με διαφορετικό κοστούμι και με διαφορετικό σενάριο. Ευτυχώς, το απέδωσαν στην αφοσίωσή του παρά στην όποια παραξενιά του.

5. Chris Hemsworth - Thor

Επειδή έχουμε δει τις ταινίες και έχουμε μαρτυρήσει ιδίοις όμμασι πόσο κατάλληλος είναι ο Chris Hemsworth ως Thor, προκαλεί εντύπωση που τα πήγε τόσο άσχημα στην οντισιόν, τόσο, που δεν πέρασε καν στον τελευταίο γύρο.

Επειδή ήθελε πάρα πολύ τον ρόλο, τράβηξε ένα βίντεο (με τη μαμά του ως κάμεραμαν) και με τη βοήθεια του Joss Whedon με τον οποίο είχε ήδη συνεργαστεί στο Cabin in the Woods, κατάφερε να το παραδώσει στα χέρια των υπεύθυνων.

Ήταν βέβαια και γραφτό του - οι τέσσερις ηθοποιοί που είχαν περάσει στους τελικούς, απέτυχαν όλοι. Έτσι, δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία στον Chris.

Θέλετε να μάθετε ποιος ήταν ανάμεσα στους 4 που πέρασαν αλλά δεν έκλεισαν τον ρόλο;  μικρός αδελφός του Chris, o Liam Hemsworth.

Πηγή: Digital Spy