7 πράγματα που πάντα πρέπει να κάνετε μετά το σεξ

Το σώμα και το μυαλό σας θα σας ευχαριστούν μετά

Όλοι μας γνωρίζουμε αρκετά καλά τι πρέπει να γίνεται πριν την σεξουαλική επαφή - από το φλερτ μέχρι το κρασί - αλλά ίσως έχετε κενά στο τι πρέπει να γίνεται μετά το σεξ. Ίσως παίζει ρόλο και το πως αντιδρά κανείς: ένας θέλει να κοιμηθεί, άλλος θέλει αγκαλιές, κάποιος θέλει κουβέντα.

Για να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας υγεία αλλά και για να έρθετε πιο κοντά με τον σύντροφό σας, παραθέτουμε κάποιες συμβουλές από ειδικούς του σεξ:

1. Επισκεφθείτε το μπάνιο

Όπως λέει η Sunny Rogers, εκπαιδεύτρια του σεξ και εκπρόσωπος της Αμερικάνικης Ένωσης Σεξουαλικής Υγείας, η επίσκεψη στην τουαλέτα είναι απαραίτητη. «Καθαρίζει τους αγωγούς και απαλλάσσεστε από πιθανά βακτήρια και τοξίνες». Έπειτα, όπως λέει, ίσως θελήσετε να κάνετε μπάνιο. Όπως υπογραμμίζει, αυτό το βήμα υγιεινής θα διασφαλίσει την άνεση και θα προστατέψει από πιθανές λοιμώξεις.

2. Φορέστε καθαρά εσώρουχα

Έπειτα, η Rogers προτείνει να φορέσετε ένα καθαρό εσώρουχο. «Το βαμβάκι είναι καλύτερο για να αναπνέει το σώμα. Καθώς είναι φυσική ίνα, είναι υποαλλεργικό, απορροφητικό και δεν θα προκαλέσει ερεθισμούς - στα οποία είστε πιο ευάλωτοι μετά το σεξ».

3. Αγκαλιαστείτε

Ο λόγος που σε πολλούς αρέσει η κουβέντα μετά το σεξ είναι επειδή μας φέρνει πιο κοντά στο έτερον ήμισυ. Κάθε φορά που κάνετε σεξ με τον/την σύντροφό σας, εκκρίνετε την ωκυτοκίνη, γνωστή ως «ορμόνη του έρωτα» και, όπως λέει η θεραπεύτρια του σεξ Chamin Ajjan, «Αυτή η ορμόνη δημιουργεί το αίσθημα της εγγύτητας. Το να μιλάτε με τον σύντροφό σας μετά το σεξ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να συνδεθείτε συναισθηματικά».

4. Ενυδατωθείτε

Είτε κάντε μια βόλτα ως το ψυγείο, είτε προνοήστε να έχετε ένα ποτήρι νερό δίπλα στο κρεβάτι σας πριν το σεξ. «Η ενυδάτωση θα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα την ενέργειά σας, ενώ μετά το σεξ, βοηθά να απαλλαγείτε από βακτήρια».

5. Φάτε ένα σνακ

Δεν είναι απίθανο να πεινάτε μετά το σεξ, αφού καίτε θερμίδες και έχετε ανεβάσει παλμούς. Φάτε ένα σνακ ή πηγαίνετε μαζί ως την κουζίνα να μαγειρέψετε κάτι όπως μια ομελέτα - η από κοινού μαγειρική θα ενισχύσει την επικοινωνία σας.

6. Κάντε ένα κοπλιμέντο

«Αμέσως μετά το σεξ, η ωκυτοκίνη είναι σε υψηλά επίπεδα», είπε η Karla Ivankovich, θεραπεύτρια ζευγαριών. «Μοιραστείτε τι σας άρεσε περισσότερο, σωματικά ή συναισθηματικά». Όπως υπογραμμίζει, θα σας βοηθήσει να ολοκληρωθείτε.

7. Γελάστε

Αμέσως μετά το σεξ, όλα μοιάζουν πιο εύθυμα ούτως ή άλλως. «Πείτε ένα αστείο, κάντε μια χαζομάρα - αν ένα από τα δύο μέλη αποχωρήσει πολύ γρήγορα, τότε ο άλλος αισθάνεται πολύ άσχημα», λέει η Ivankovich.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην HuffPost US και αποδόθηκε στα ελληνικά.