8 τρόποι για να μεγιστοποιήσεις το χώρο στο studio ή τη γκαρσονιέρα σου

8 τρόποι για να μεγιστοποιήσεις το χώρο στο studio ή τη γκαρσονιέρα σου
Spitogatos

Σε κάθε σπίτι, η ακαταστασία δημιουργείται εύκολα και γρήγορα: τα περιοδικά και τοι σημειώσεις συσσωρεύονται, τα παπούτσια πολλαπλασιάζονται και τα μικρά αντικείμενα αυξάνονται.

Σε ένα μεγάλο σπίτι, αυτό το εκκολαπτόμενο χάος μπορεί να περνά απαρατήρητο, αλλά σε ένα μικρό διαμέρισμα ή στούντιο, μπορεί γρήγορα να γεμίσει τον υπάρχοντα αποθηκευτικό χώρο. Και χωρίς να το καταλάβεις, το σπίτι σου είναι γεμάτο με εκατοντάδες μικροπράγματα που δεν έχουν πουθενά να κρυφτούν, και τα ντουλάπια σου ξεχειλίζουν.

Πώς λοιπόν μπορείς να μεγιστοποιήσεις το χώρο σε ένα δωμάτιο 20 τ.μ.; Με μερικά έξυπνα κόλπα και συνήθειες, μπορείς να γίνεις αρκετά τακτικός και ο χώρος σου να φαίνεται ευρύχωρος και καθαρός.

Δες 8 απλούς τρόπους για να μεγιστοποιήσεις το χώρο στο διαμέρισμά σου:

Spitogatos

Δημιούργησε κρυφούς αποθηκευτικούς χώρους

Αν ο χώρος σου είναι προβληματικός, δημιούργησε χώρο αποθήκευσης εκεί που δεν υπάρχει. Επίλεξε ένα κρεβάτι με ψηλά πόδια και βάλε από κάτω κουτιά ή μεγάλα συρτάρια. Αν τα ντουλάπια στην κουζίνα σου δεν εκτείνονται μέχρι την οροφή, χρησιμοποίησε την πάνω πλευρά τους ως ράφι.

Spitogatos

Μείνε οργανωμένος

Εάν φυλάσσεις τα προσωπικά σου αντικείμενα σε κρυφούς ή μη αποθηκευτικούς χώρους, κάνε ένα κατάλογο απογραφής για να βρίσκεις πιο εύκολα αυτό που ψάχνεις, όπως π.χ. το χαρτί περιτυλίγματος στο πατάρι.

Spitogatos

Ξεχωριστές ζώνες

Όρισε ξεχωριστούς χώρους για την εκτέλεση διαφορετικών εργασιών στο σπίτι σου. Μπορείς να διαχωρίσεις για παράδειγμα την τραπεζαρία από το σαλόνι με ένα έπιπλο ή ξεχωριστά χαλιά.

Spitogatos

Συχνό ξεκαθάρισμα

Οτιδήποτε περιττό - είτε πρόκειται για ένα ρούχο που δε φοράς, μερικές επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες, ή μία βάση για μπουκάλι κρασιού- που δεν χρησιμοποιείς, θα πρέπει να αφαιρεθεί αμέσως από τον χώρο. Ξεφορτώσου πράγματα που μένουν σκονισμένα χωρίς να τα ακουμπάς, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να τα δωρίσεις για να τα αποχωριστείς πιο εύκολα.

Spitogatos

Περιστροφή ρούχων

Κάθε μέσα Μαΐου και τέλη Οκτωβρίου, κάνε περιστροφή των ρούχων σου. Βγάλε τα πάντα από τη ντουλάπα σου και βάλε τα πίσω με διαφορετική σειρά. Τα πιο χειμερινά ρούχα έρχονται στο μπροστινό μέρος και τα εκτός εποχής κινούνται προς τα πίσω. Το ίδιο και για τα παπούτσια. Επίσης, αποθήκευσε τα πολύ καλοκαιρινά ή χειμωνιάτικα ρούχα, σε κουτιά κάτω από το κρεβάτι ή στο επάνω μέρος της ντουλάπας.

Spitogatos

Έπιπλα πολλαπλών χρήσεων

Αν ψάχνεις ένα σκαμπό, γιατί να μην βρεις αυτό που έχει χώρο αποθήκευσης; Χρειάζεσαι τραπεζάκι για το σαλόνι αλλά έχεις ελάχιστο χώρο για να περνάς; Ψάξε για επιφάνειες που μαζεύουν και ανοίγουν όταν τις χρειάζεσαι. Ένας καναπές μπορεί να γίνεται και κρεβάτι και μια χαμηλή βιβλιοθήκη να λειτουργεί και σαν πάγκος. Σε τέτοια πολυμορφικά είδη επίπλων πρέπει να επενδύσεις.

Spitogatos

Ψάξε μοναδικά κομμάτια

Ο χώρος σου είναι μικρός - που σημαίνει ότι κάθε εκατοστό μετράει. Γι’ αυτό, αν δεν είσαι ενθουσιασμένος με κάποιο κομμάτι, μην το αγοράσεις. Συνέχισε να ψάχνεις μέχρι να είσαι απόλυτα σίγουρος ότι είναι το ένα και μοναδικό!

Spitogatos

Όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα

Όσο λιγότερα πράγματα έχεις, τόσο μεγαλύτερος θα φαίνεται ο χώρος σου. Μην το γεμίζεις με διάφορα μικρά έπιπλα και αντικείμενα. Κράτα τα απολύτως απαραίτητα, διακόσμησε με μοναδικά κομμάτια που λατρεύεις και άσε τις επιφάνειες ανάλαφρες.

Το άρθρο αναδημοσιεύθηκε από το spitogatos.gr