ΓΙΑ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗ ΣΕΡΙΦΟ

AEGEAN FILM FESTIVAL και SERIFOS ROOTS μαζί στη Σέριφο

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της 12ης έκδοσής του στην Πάτμο τονΙούλιο, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου ετοιμάζει βαλίτσες για να ταξιδέψειστην Σερίφο.
Aegean Film Festival

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της 12ης έκδοσής του στην Πάτμο τον
Ιούλιο, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου ετοιμάζει βαλίτσες για να ταξιδέψει
στην Σερίφο. Σε συνεργασία με το Serifos Roots, δημιουργήθηκε προσεκτικά ένα πρόγραμμα προβολών με τις βραβευμένες ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, και τα ντοκιμαντέρ που επίσημου προγράμματος του 2023, και θα λάβει χώρα παράλληλα με άλλες εκδηλώσεις από τις 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 στο Θέατρο Συνδέσμου
Σεριφίων, ανοίγει τις πύλες του το φεστιβάλ με την προβολή της ταινίας 100
SEASONS του Giovanni Bucchieri που κερδισε το βραβείο κοινού μυθοπλασίας.

Αντλώντας έμπνευση από πραγματικά βίντεο- ημερολόγια της πρώτης του
αγάπης, τα οποία γύρισε πριν από περίπου 30 χρόνια, ο σκηνοθέτης Τζιοβάννι
Μπουκιέρι ξεδιπλώνει μια συναισθηματική ιστορία αγάπης με πρωταγωνιστές
δύο καλλιτέχνες, αδελφές ψυχές. Η σχέση τους αναμετριέται με τη διπολική
διαταραχή, τη φιλοδοξία στη ζωή και τη λαχτάρα για αποδοχή. Το 100
SEASONS είναι ένα πολύχρωμο μείγμα πάθους, τρυφερότητας και ρομαντισμού.
Μια εμπνευσμένη ταινία που μιλά από καρδιάς για τα όνειρα, την αποτυχία και
την αγάπη που ποτέ δεν πεθαίνει.

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο Θέατρο Συνδέσμου Σεριφίων, θαΤο Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στο Θέατρο Συνδέσμου Σεριφίων, θαγίνει μια ειδική προβολή της ταινίας I LOVE GREECE, που γυρίστηκε στην Σέριφοτο 2022. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε Q&A με τη σκηνοθέτητης ταινίας, Ναυσικά Γκερί-Καραμαούνα. Αμέσως μετά την προβολή θαακολουθήσει η προβολή των βραβευμένων μικρού μήκους ταινιών του 2023 στις22.00. Λεπτομερώς:

Το Best Aegean Short Film κέρδισε το ‘Live Till I Die’ των Gustav Ågerstrand,Åsa Ekman, Oscar Hedin Hetteberg, Anders Teigen.

Τα Jury Special Mentions κέρδισαν τα ‘Daydreaming So Vividly About OurSpanish Holidays’ του Christian Avilés και το ‘Riad’ του Yann Verburgh.Το Sustainability award κέρδισε το ‘Fuoci’ του Mirko Genduso.

Μετά το περας της δευτερης προβολής, οι διοργανωτές σας καλούν στο πάρτυτου φεστιβάλ στο Yacht Club Serifos ,το Σαββατο 16.9 απο τις 23:00.
Παράλληλα με τις προαναφερθείσες προβολές, από τις 14 εώς τις 16 Σεπτεμβρίου κάθε βράδυ στις 21.00, θα παίζει μια επιλεγμένη σειρά μικρούμήκους ταινιών σε pop-up στον χώρο που βρίσκεται κοντά στην πλατεία της ΆνωΧώρας, ανάμεσα στο Δημαρχείο και στο μπάρ Θιδύρα.

Την τελευταία ημέρα, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί μιαειδική προβολή για παιδιά στο Γυμνάσειο Σχολείο στο Λιβάδι στις 12.00. Στηνπροβολή θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντερ ‘WILD HOPE’ και θα ακολουθήσει έναεργαστήριο με θέμα την βιώσημη ανάπτυξη και την προστασία τουπεριβαλλοντος ενάντια στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα στο νησί.

Το WILD HOPE είναι μια σειρά απο μικρού μήκους ταινίες που αναδεικνύει τουςανθρώπους που αλλάζουν τα δεδομένα της διατήρησης και πυροδοτούν νέεςελπίδες για το μέλλον του πλανήτη μας.Από την αιφνιδιαστική επιστροφή των καστόρων στη βρετανική ύπαιθρο μέχριτη σημασία των σκύλων ως μαχητών του περιβάλλοντος και τη συμμαχίααρχιτεκτόνων, εστιάτορων, επιστημόνων και μαθητών λυκείου που εργάζονταιγια να επαναφέρουν το λιμάνι της Νέας Υόρκης στην παλιά του αίγλη - αυτή ησειρά θα σας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να σας ενημερώσει για τα πιοενδιαφέροντα και σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα της εποχής μας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το website του ΦεστιβάλΚινηματογράφου Αιγαίου www.aegeanff.com, ή επικοινωνήστε με το ΓραφείοΤύπου του Φεστιβάλ στο παρακάτω email: press@aegeanff.com

Για το πρόγραμμα ταινιών και τα εισιτήρια επισκεφτείτε τις σελίδες:

Δημοφιλή