Αυλώνας: Τουλάχιστον τρεις φωτιές ξεκίνησαν από τα χέρια του 45χρονου

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ήδη έχουν προκύψει στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι ο 45χρονος, πρώην δικηγόρο, ήταν ο υπαίτιος έναρξης της φωτιάς.
.
.
ΕΛΑΣ

Φλόγιστρο, προσανάμματα και πευκοβελόνες βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 45χρονου, σε βάρος του οποίου σχημάτισαν δικογραφία για εμπρησμό από πρόθεση στον Αυλώνα, ύστερα από τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ήδη έχουν προκύψει στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις ο 45χρονος, πρώην δικηγόρος στο επάγγελμα, ήταν ο υπαίτιος έναρξης της φωτιάς. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο συλληφθείς φαίνεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και πως κάτοικοι του Αυλώνα τον είδαν στα σημεία έναρξης των πυρκαγιών.

.
.
ΕΛΑΣ

Στη σύλληψη του 45χρονου αναφέρθηκε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη:

«Συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ημεδαπός, ο οποίος εμπλέκεται σε εμπρησμούς στην Αττική τις τελευταίες ημέρες. Οι εμπρηστές συλλαμβάνονται και αποδίδονται στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Συνελήφθη από την @hellenicpolice ημεδαπός, ο οποίος εμπλέκεται σε εμπρησμούς στην Αττική τις τελευταίες ημέρες. Οι εμπρηστές συλλαμβάνονται και αποδίδονται στην ελληνική Δικαιοσύνη. https://t.co/Em5pMlPwys

— Γιάννης Οικονόμου (@joikonomou) August 24, 2023

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ τονίζουν ότι:

Η Ελληνική Αστυνομία, σε πλήρη συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, συνδράμει καίρια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών: δημιουργεί εκατοντάδες μπλόκα ελέγχου, εμποδίζει την πρόσβαση σε ορεινούς όγκους, κινητοποιεί πολύτιμες δυνάμεις, μεριμνά για τις εκκενώσεις και την ασφαλή απομάκρυνση κατοίκων και περιπολεί έξω από κατοικίες και επιχειρήσεις που είτε έχουν εκκενωθεί, είτε έχουν υποστεί ζημιές.

Δημοφιλή