Αεροσυνοδοί αποκαλύπτουν τα πέντε λάθη που κάνουν οι επιβάτες αυτή την περίοδο

Εκτός από εκνευριστικά, είναι και επικίνδυνα.
ASSOCIATED PRESS

Αν κάποια πράγματα που έκανα οι επιβάτες κατά τη διάρκεια μιας πτήσης ήταν εκνευριστικά πριν, τώρα είναι και επικίνδυνα. Με την πανδημία του κορονοϊού να τρομάζει ακόμα, οι αεροπορικές και οι επιβάτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν κάποιους κανόνες, για την ασφάλεια όλων. Ωστόσο, στην πράξη δεν είναι τόσο εύκολο.

Αεροσυνοδοί λένε ότι υπάρχουν κάποια κοινά λάθη που κάνουν οι επιβάτες αυτή την περίοδο.

Μάσκες

Giulio Fornasar via Getty Images

Ένα από αυτά -και από τα πιο βασικά- είναι η κακή χρήση μάσκας ή η μη χρήση μάσκας. Όπως λένε, πολλοί επιβάτες είτε φοράνε τη μάσκα τους λάθος (κάτω από τη μύτη, στο σαγόνι, στον λαιμό), ή την βγάζουν κατά τη διάρκεια της πτήσης ή δεν την φοράνε καθόλου. Αυτή η συμπεριφορά δεν θέτει σε κίνδυνο μόνο την δική τους υγεία, αλλά και των συνεπιβατών τους και του προσωπικού. Μια άλλη λάθος συμπεριφορά είναι να πιάνουν συνέχεια τη μάσκα και μετά να ακουμπάνε επιφάνειες μέσα στο αεροπλάνο.

Υγιεινή

Joel Carillet via Getty Images

Άλλο ένα θέμα είναι η απουσία σωστής υγιεινής, παρόλο που μπορεί να παίρνουν άλλες προφυλάξεις. Όπως για παράδειγμα, μπορεί να καθαρίζουν το κάθισμά τους, να φοράνε γάντια και μάσκα, αλλά κατά τη διάρκεια της πτήσης να αλλάζουν καθίσματα, να βγάζουν τη μάσκα και να πιάνουν το πρόσωπό τους, ή να μην απολυμαίνουν τα χέρια τους.

Πετάνε τα σκουπίδια τους όποτε θέλουν

skynesher via Getty Images

Παρόλο που είναι κάτι που ήταν εκνευριστικό πριν, τώρα είναι ακόμη χειρότερο. Χρησιμοποιημένα χαρτομάντηλα, αποφάγια, πλαστικά ποτήρια δεν πρέπει να περιφέρονται μέσα στο αεροπλάνο γιατί είναι εστία μόλυνσης εάν ο χρήστης είναι κρούσμα κορονοϊού. Επίσης, εάν παίρνουν κάθε τόσο τα σκουπίδια από κάθε επιβάτη εν ώρα πτήσης, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάζουν γάντια συνεχώς.

Τήρηση αποστάσεων

picture alliance via Getty Images

Όσο και αν νομίζουμε ότι η τήρηση των αποστάσεων έχει γίνει δεύτερη φύση μας, δυστυχώς είναι κάτι που ξεχνάμε εύκολα όταν βιαζόμαστε ή είμαστε αγχωμένοι, κάτι που συμβαίνει σε πολλούς επιβάτες που έχουν καθυστερήσει και φοβούνται μην χάσουν την πτήση τους.

Σαν να μην συμβαίνει τίποτα

Taechit Taechamanodom via Getty Images

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που συμπεριφέρονται στις πτήσεις σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Και αυτό είναι ίσως το πιο επικίνδυνο από όλα τα παραπάνω.

Πηγή: Insider

Δημοφιλή