Αυστραλία: Η στιγμή που ντίνγκο δαγκώνει ανυποψίαστη τουρίστρια που κάνει ηλιοθεραπεία (βίντεο)

Το Ντίνγκο είναι σαρκοφάγο θηλαστικό με πανάρχαια χαρακτηριστικά που το συνδέουν με τον λύκο και το διαφοροποιούν από τον κατοικίδιο σκύλο.
YouTube

Πλάνα του Τμήματος Περιβάλλοντος και Επιστήμης του Κουίνσλαντ, στην Αυστραλία, απαθανατίζουν τη στιγμή που μία τουρίστρια δέχεται επίθεση από ένα ντίνγκο, ενώ έκανε ηλιοθεραπεία. Η τρομοκρατημένη γυναίκα πετάχτηκε πάνω, ενώ το ντίνγκο δεν φάνηκε να ταράζεται καθόλου.

Τα ντίνγκο έχουν κατέβει στις παραλίες του νησιού K’gari της Αυστραλίας και κινούνται ανάμεσα στους παραθεριστές. Με το βίντεο αυτό, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Επιστήμης θέλησε να προειδοποιήσει τους πολίτες για τον κίνδυνο από τα άγρια ζώα.

Το Ντίνγκο είναι σαρκοφάγο θηλαστικό. Πρόκειται στην ουσία για ένα είδος άγριου σκύλου που ζει στην Αυστραλία, και φέρει πανάρχαια χαρακτηριστικά που το συνδέουν με τα πρωτόγονα σκυλιά και το λύκο και το διαφοροποιούν από τον κατοικίδιο σκύλο. Το μήκος του σώματός του φτάνει τα 1,30 μέτρα, ενώ το ύψος του τα 60 εκατοστά. Τα ντίνγκο ζουν και κυνηγούν σε αγέλες. Τρέφονται με μικρά θηλαστικά, κατοικίδια ζώα και πουλερικά, τρωκτικά, ερπετά, ακόμα και με έντομα, ενώ παλαιότερα κυνηγούσαν και καγκουρό.

Σύμφωνα με αξιωματούχο, το ντίνγκο ήταν συνηθισμένο στη συναναστροφή με τους ανθρώπους και δεν φάνηκε να δείχνει κανενός είδους επιφυλακτικότητα. Οι δασοφύλακες εικάζουν πως κάποιος είχε ταΐσει το συγκεκριμένο ζώο με αποτέλεσμα να μην φοβάται την ανθρώπινη παρουσία.

«Τα συγκεκριμένο είδος είναι ικανό να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό, τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες», προειδοποιούν οι αρχές

Με πληροφορίες από BBC

Δημοφιλή