Αυστραλία: Παραιτήθηκε υποψήφιος Γερουσιαστής μετά την κυκλοφορία βίντεο που τον έδειχνε σε στριπ κλαμπ

Ο Στιβ Ντίξον δέχεται κατηγορίες και για τα υποτιμητικά του σχόλια εναντίον γυναικών.
Australian Associated Press

Την παραίτησή του υπέβαλε από το κόμμα του ένας υποψήφιος για την Αυστραλιανή Γερουσία μετά την κυκλοφορία βίντεο με τον ίδιο να ερωτοτροπεί και να αγγίζει χορεύτριες μέσα σε ένα στριπ κλαμπ.

Η εικόνα του Στιβ Ντίξον από το μαγαζί δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, ωστόσο το περιστατικό είχε σημειωθεί στις ΗΠΑ την περασμένη χρονιά. Ο Ντίξον προέρχεται από το κόμμα του Ενός Έθνους. Εκτός από τις σκηνές με την στρίπερ, ο υποψήφιος εθεάθη επίσης να προχωρά σε υποτιμητικά σχόλια κατά των γυναικών.

Το βίντεο που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Current Affair» του Καναλιού 9, είχε βιντεοσκοπηθεί από δημοσιογράφο του Al Jazeera, στο πλαίσιο έρευνας του διεθνούς δημοσιογραφικού οργανισμού, για το λόμπι όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ντίξον, αφού πρώτα απολογήθηκε για το συμβάν, υπέβαλε την παραίτησή του στην Παουλίν Χάνσον, η οποία αν και τον στήριξε στο παρελθόν χαρακτηρίζοντας τον ως σωστό οικογενειάρχη, αυτή την φορά δήλωσε πως ως μητέρα τριών αγοριών και ως η μοναδική γυναίκα αρχηγός κόμματος στην Αυστραλία, αρνείται να κάνει δεκτές τέτοιες συμπεριφορές κατά των γυναικών.

Ο υποψήφιος, σύμφωνα με το BBC, φέρεται να δήλωσε πως το βίντεο δεν αντικατοπτρίζει αυτό που είναι στην πραγματικότητα.

Να σημειωθεί ωστόσο πως το όνομα του Ντίξον θα παραμείνει στα ψηφοδέλτια μέχρι τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 18 του Μάη, αφού αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον για τα κόμματα να βρουν νέους υποψήφιους.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα, το όνομα του Στιβ Ντίξον είχε εμπλακεί σε άλλο σκάνδαλο με μυστικές ηχογραφήσεις που αποκάλυπταν πως εκείνος μαζί με έναν άλλον ανώτερο αξιωματούχο, επεδίωξαν να λάβουν χρήματα για να μην αποκαλύψουν πληροφορίες σχετικά με ένα κύκλωμα όπλων.

Οι βουλευτές από όλα τα πολιτικά κόμματα τότε είχαν εκφράσει το φόβο πως το «Ένα Έθνος» προσπαθούσε να χαλαρώσει τους κανονισμούς για την οπλοφορία. Στις εκλογές του 2016, το κόμμα κέρδισε τέσσερις έδρες, ωστόσο έκτοτε μαστίζεται από τις αποτυχίες και τις επιθέσεις.

Ο Ντίξον τόνισε πως το δίκτυο του Al Jazeera χρησιμοποίησε το βίντεο χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Δημοφιλή