Η γηραιότερη αράχνη στον κόσμο πέθανε από...τσίμπημα σφήκας

Η γηραιότερη αράχνη στον κόσμο πέθανε από...τσίμπημα σφήκας
Sharath V Jois via Getty Images

Η γηραιότερη και παγκοσμίως γνωστή αράχνη στον κόσμο πέθανε σε ηλικία 43 χρονών στο Σίδνεϊ, μετά από πολυετή παρακολούθηση για την ανάγκη μελέτης στην Αυστραλία, σύμφωνα με ερευνητές.

Η αράχνη έσπασε το ρεκόρ μακροζωίας, αφού έζησε περισσότερα χρόνια από την προηγούμενη ταραντούλα που είχε τα πρωτεία και πέθανε σε ηλικία 28 χρονών στο Μεξικό, γράφει μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό βιολογίας «Pacific Conservation».

Η αράχνη δεν πέθανε από γηρατειά αλλά από τσίμπημα σφήκας, σύμφωνα με τους μελετητές. Έχοντας το όνομα «Number 16» για λόγους έρευνας, η αράχνη βοήθησε τους ερευνητές να «ξεκλειδώσουν» σημαντικές πληροφορίες για τη συμπεριφορά του αραχνοειδούς εντόμου που μπορεί να εμφανιστεί κατά μήκος της Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένων και τον κήπων σε σπίτια.

«Με βάση τα όσα γνωρίζουμε, αυτή είναι η γηραιότερη αράχνη που έχει καταγραφεί ποτέ και η σημαντική πορεία της ζωής της, μας επέτρεψε να ερευνήσουμε εις βάθος την συμπεριφορά της και την πληθυσμιακή δυναμική», είπε η συγγραφέας Leanda Mason από το Πανεπιστήμιο Curtin.

Πηγή: Yahoo

Δημοφιλή