ΔΙΕΘΝΕΣ
04/01/2018 10:51 EET | Updated 04/01/2018 10:53 EET

Αυστραλός ιστιοπλόος διασώθηκε στα ανοιχτά της Χαβάη μετά από 100 μέρες στη θάλασσα

Ξεκίνησε να ταξιδεύει χωρίς να διαθέτει μηχανή στο σκάφος

mihtiander via Getty Images

Ένας Αυστραλός διασώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στα ανοικτά των ακτών της Χαβάης όταν βρέθηκε εκτός πορείας. Πρόκειται για έναν 62χρονο ο οποίος πριν από περισσότερες από 100 μέρες ξεκίνησε να ταξιδεύει με ένα αυτοσχέδιο ιστιοπλοϊκό εννέα μέτρων από τον Παναμά με κατεύθυνση την Αυστραλία ωστόσο οι καιρικές συνθήκες των ώθησαν προς την Χαβάη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιστιοπλόος κατάφερε να διασωθεί όταν έκανε σήμα σε ένα εμπορικό επιβατικό πλοίο σχεδόν 6 μίλια από το Μάουι. Όπως ανέφερε ο πλήρωμα του πλοίου ο 62χρονος έμοιαζε αποπροσανατολισμένος και φάνηκε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα να πλησιάσει το λιμάνι. Τελικά το ιστιοπλοϊκό ρυμουλκήθηκε σε παραλία της Χαβάης και όπως έγινε γνωστό αργότερα δεν διέθετε ούτε εξοπλισμό επικοινωνίας, ούτε μηχανή ενώ και τα πανιά του ήταν σε κακή κατάσταση.

«Το να έχετε αποπροσανατολιστεί ενώ βρίσκεστε στη θάλασσα σε ένα σκάφος χωρίς εξοπλισμό επικοινωνίας μπορεί να αποβεί θανατηφόρο αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως», είπε ο αξιωματικός θέλοντας να τονίσει την επικινδυνότητα του επιχειρήματος του 62χρονου.

(Με πληροφορίες από Guardian)

Sponsored Post