Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που θα έπρεπε να έχουμε διδαχθεί στο σχολείο για το σεξ

Γι'αυτό η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι απαραίτητη στα σχολεία
pepifoto via Getty Images

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία θα έπρεπε να είναι απαραίτητα μάθημα στα σχολεία κι αυτό είναι κάτι που δύσκολα κάποιος μπορεί να αμφισβητήσει. Ωστόσο κάτι τέτοιο σπάνια γίνεται με αποτέλεσμα πολλοί έφηβοι να μην γνωρίζουν βασικά πράγματα όσον αφορά το σεξ που θα τους απασχολήσει για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Το Reddit με αφορμή το εν λόγω θέμα δημοσιεύει μια σειρά από αλήθειες που θα έπρεπε να έχουμε διδαχτεί κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία αλλά δυστυχώς δεν διδαχτήκαμε. Παραθέτουμε κάποιες ενδεικτικά.

-Η χρήση λιπαντικού πρέπει να απενοχοποιηθεί, δεδομένου ότι πολλές φορές οι γυναίκες μπορεί να επιθυμούν να κάνουν σεξ, δεν τα καταφέρνουν όμως γι′ αυτό και χρειάζονται λίγη βοήθεια. Τίποτα δεν πρέπει να τις φέρνει όμως σε αμηχανία.

-Οι κοπέλες παράλληλα από μικρές θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως ο οργασμός δεν είναι φυσικό επακόλουθο του σεξ πάντα, αφού η κορύφωση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες

-Παράλληλα οι άνθρωποι δεν πρέπει να μαθαίνουν για τις αρρώστιες που μπορεί να προκληθούν από το σεξ μόνο από τις διαφημίσεις της τηλεόρασης. Η πράξη αφορά τη σωματική αλλά και συναισθηματική μας υγεία και αυτό είναι μια αλήθεια που θα έπρεπε να μας διδάσκουν στο σχολείο

-Ιδιαίτερη προσοχή θα έπρεπε να δοθεί και όσον αφορά την ασφάλεια του πρωκτικού σεξ.

-Την ίδια ώρα οι δάσκαλοι θα έπρεπε να μιλούν στους νέους για τη συναισθηματική πλευρά της επαφής διαχωρίζοντας την από το «ωμό» σεξ που μπορεί κάποιος να βιώσει στη συνέχεια της ζωής του.

-Βάση θα έπρεπε να δίνεται και στη συχνότητα των αποβολών όπως και στις επιπλοκές που μπορεί να δημιουργηθούν σε μια εγκυμοσύνη.

-Επίσης κάτι πολύ σημαντικό! Το πραγματικό σεξ συνήθως δεν έχει καμία σχέση με αυτό που κανείς βλέπει στις ταινίες πορνό και αυτό είναι κάτι με το οποίο θα πρέπει να συμβιβαστούν οι νέοι από μικροί.

-Τα παιδιά θα έπρεπε να γνωρίζουν πως το σεξ δεν είναι μόνο απόλαυση αλλά και πόνος

-Το χάπι της επόμενης μέρας δεν είναι η μόνη λύση αν κάτι πάει λάθος κατά τη διάρκεια της συνουσίας. Ρωτήστε το γυναικολόγο σας και εκείνος είναι αρμόδιος για να σας προτείνει και άλλες λύσεις.

-Τέλος, σημαντικό θα ήταν να διδάσκεται πως δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό όσον αφορά τις φαντασιώσεις και οποιοδήποτε σεξουαλικό παιχνίδι.

Πηγή: Indy100