Αυτή η 26χρονη χρεώθηκε 10.000 δολάρια στην προσπάθειά της να γίνει σταρ του Instagram

Αυτή η 26χρονη χρεώθηκε 10.000 δολάρια στην προσπάθειά της να γίνει σταρ του Instagram
|
Lissette Calveiro Instagram

Η 26χρονη Lissette Calveiro μετακόμισε από το Miami στη Νέα Υόρκη για να γίνει intern (πρακτική άσκηση άνευ αμοιβής), το 2013, λέγοντας πως ζει το όνειρο του «Sex and the City».

Κι ενώ η ζωή της στο Instagram μπορεί να έμοιαζε λαμπερή χάρη στα ατελείωτα brunch, τα ακριβά ρούχα και τις διακοπές, η ίδια αντιμετώπιζε οικονομικό πρόβλημα.

Η πρακτική άσκηση της Calveiro κάλυπτε μόνο τα μεταφορικά της έξοδα οπότε ξεκίνησε να ξοδεύει τα κέρδη της από μια παλιά δουλειά μερικής απασχόλησης ως πωλήτρια.

Αλλά ακόμα και μετά την επιστροφή της στο Miami αργότερα τον ίδιο χρόνο και τη δουλειά που απέκτησε ως συντάκτρια, η ζωή της «βυθίστηκε» στο χρέος και πιο συγκεκριμένα έφτασε τα 10.000 δολάρια. «Ψώνιζα ρούχα για να αποκτήσω την τέλεια εικόνα. Ζούσα ένα ψέμα και τα χρωστούμενα συνέχιζαν να αυξάνονται», είπε στη New York Post.

Παρά τον χαμηλό μισθό που έπαιρνε το 2016, η Calveiro παραδέχεται ότι συνέχιζε να ψωνίζει ρούχα από τις προσφορές μόνο και μόνο για να μην την δουν στο δρόμο ή τις φωτογραφίες στο Instagram με τα ίδια ρούχα. Ξόδευε 1.000 δολάρια σε τσάντες σχεδιαστών και ταξίδια κάθε μήνα.

Όταν μετά προσλήφθηκε σε μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων στο Manhattan και έπρεπε να μετακομίσει, αντιμετώπισε τη σκληρή πραγματικότητα. «Ήξερα ότι με το που θα μετακόμιζα στη Νέα Υόρκη, έπρεπε να αλλάξω συνήθειες αλλιώς δεν θα μπορούσα να επιβιώσω», είπε.

Η δραστηριότητές της στο Instagram και οι αναρτήσεις της μειώθηκαν, η Calveiro συγκατοίκησε με μια φίλη της και έβαλε περιορισμούς στα έξοδά της.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πολλά θετικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της έκφρασης μιας ταυτότητας και της διατήρησης ανθρώπινων συνδέσεων αλλά αν μεγεθύνουμε αυτά τα θετικά στοιχεία και περιορίσουμε τα αρνητικά, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι οι ταυτότητες στο Instagram δεν παρουσιάζουν μια πλήρη ή έγκυρη αντιπροσώπευση μιας πραγματικότητας».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση