Αυτή είναι η νέα πρωτεύουσα της νυχτερινής ζωής που «έφαγε» Νέα Υόρκη και Λονδίνο

Αυτή είναι η νέα πρωτεύουσα της νυχτερινής ζωής που «έφαγε» Νέα Υόρκη και Λονδίνο
Florian Gaertner via Getty Images

Αν θεωρείτε ότι η καλύτερη πόλη για βραδινή έξοδο είναι κάποιο από τα πιο γνωστά κοσμοπολίτικα μέρη του κόσμου όπως το Λονδίνο ή η Νέα Υόρκη, μάλλον κάνετε λάθος καθώς σύμφωνα με μία νέα έρευνα καμιά τους δεν πληρεί όλα τα κριτήρια ώστε να αναδειχθεί παγκόσμια πρωτεύουσα της νυχτερινής ζωής.

Αν τώρα η αγωνία σας χτυπάει κόκκινο και ανυπομονείτε να μάθετε που πρέπει να μετακομίσετε (γιατί φυσικά ούτε η Αθήνα ξεχώρισε για τη νυχτερινή της ζωή) για να να απολαύσετε κάτω από τις καλύτερες συνθήκες το βραδινό σας ποτό, θα σας απαντήσουμε άμεσα.

Το Αμβούργο, το μεγαλύτερο λιμάνι της Γερμανίας, είναι σύμφωνα την έρευνα που διεξήγαγε το Hostelworld, η πόλη με την καλύτερη νυχτερινή ζωή στον κόσμο. Στην έρευνα συμμετείχαν 4.100 άτομα κάτοικοι 41 πόλεων από τους οποίους ζητήθηκε να αξιολογήσουν τις βραδινές τους εξόδους με βάση πέντε κριτήρια: την ποιότητα, τη φιλοξενία των ντόπιων, την ευκολία στις μετακινήσεις, την ασφάλεια και το κόστος.

Η ξεχωριστή μίξη της underground σκηνής, των αριστοκρατικών cocktail bar και των φθηνών στεκιών, ήταν οι βασικοί λόγοι που το Αμβούργο αναδείχθηκε η πρωτεύουσα της νυχτερινής ζωής παγκοσμίως, ενώ στο γεγονός αυτό συνέβαλε και η περιοχή St Pauli που πλέον κάθε Σαββατοκύριακο προσελκύει χιλιάδες ανθρώπους που θέλουν να διασκεδάσουν.

Ενημερωτικά, στη δεύτερη θέση ήρθε η Κοπεγχάγη και στην τρίτη το Βερολίνο, ενώ τον κατάλογο των δέκα πρώτων συμπληρώνουν κατά σειρά το Δουβλίνο, το Άμστερνταμ, το Σαν Φρανσίσκο, το Γκέτεμποργκ, η Πράγα, η Βαρσοβία και η Νέα Υόρκη.