Αυτό είναι πλέον το ψηλότερο άγαλμα του κόσμου: Πού βρίσκεται και ποιον αναπαριστά

Αυτό είναι πλέον το ψηλότερο άγαλμα του κόσμου: Πού βρίσκεται και ποιον αναπαριστά
ASSOCIATED PRESS

Στις 31 Οκτωβρίου, ημερομηνία που σηματοδοτεί την 193η επέτειο από τη γέννησή του, το 182 μέτρων άγαλμα του Σαρντάρ Βαλαμπχμπχάι Πατέλ θα εγκαινιαστεί επίσημα στην Ινδία.

Ο Πατέλ ήταν ο πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας που θεωρείται ότι ένωσε την Ινδία και για να κατασκευαστεί το άγαλμα που τον απεικονίζει χρειάστηκαν 1.850 τόνοι χαλκού.

Στα 182 μέτρα, το άγαλμα του είναι δύο φορές ψηλότερο από το Άγαλμα της Ελευθερίας και η κατασκευή του κόστισε 226,9 εκατομμύρια λίρες ενώ οι εργασίες για την κατασκευή έγιναν σε μόλις 33 μήνες.

Συγκεκριμένα, για το άγαλμα του Πατέλ χρησιμοποιήθηκαν 1.700 τόνοι χαλκού, 18.500 τόνοι ενισχυμένο χάλυβα και 6.500 τόνοι χάλυβα, ενώ το εσωτερικό είναι γεμάτο με 180.000 κυβικά μέτρα σκυροδέματος.

The Telegraph

Στην Ινδία ελπίζουν ότι το άγαλμα θα φέρει τουρισμό στην περιοχή και ήδη φροντίζουν ώστε να είναι επισκέψιμο κατασκευάζοντας ακόμα και ελικοδρόμιο κοντά.

Χτισμένο από τους Larsen και Toubro, το «Άγαλμα της Ενότητας» όπως ονομάζεται, έχει σχεδιαστεί για να αντέχει ανέμους ταχύτητας 180χλμ/ώρα, καθώς και σεισμούς μεγέθους 6,5 Ρίχτερ.

The Telegraph

Ο γλύπτης Ραμ Σούταρ συμβουλεύτηκε περίπου 2.000 φωτογραφίες του Πατέλ προκειμένου να τελειοποιήσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του στο άγαλμα, ενώ ήρθε σε επαφή ακόμα και με ιστορικούς, όπως γράφει η Telegraph.

Το εισιτήριο για την επίσκεψη στο άγαλμα θα κοστίζει 18,70 λίρες.

CareerIndia

Δημοφιλή