Αυτό είναι το επόμενο βήμα στο "ψηφιακό εμπόριο"

Η πανδημία του κορονοϊού αποτελεί μια πολύ κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της χώρας μας, αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. Οι τελευταίοι μήνες υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι δύσκολοι, καθώς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση και να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα, σε μια νέα καθημερινότητα, σε μια νέα ζωή.

Όταν η απειλή θα έχει πια φύγει, μέσα σε όλα τα αρνητικά, θα κληθούμε να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο και να εντοπίσουμε τα θετικά που άφησε πίσω του ο κορονοϊός. Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, λοιπόν, είναι χρήσιμο να κληροδοτηθεί η εμπειρία που αποκτήθηκε μέσα από την υγειονομική κρίση.

Πειθαρχήσαμε, βάλαμε το κοινό καλό πιο πάνω απ′ οτιδήποτε και συνεχίζουμε να λειτουργούμε με κανόνες για να μπορέσουμε να βγούμε νικητές από τη μάχη με τον ιό. Νέες συνθήκες, νέες συνήθειες. Σε όλα τα παραπάνω ήρθε να προστεθεί ακόμη ένα θετικό στοιχείο, μια νέα συνήθεια, μια συμπεριφορά που υιοθετήσαμε τώρα πιο πολύ από ποτέ και αποτελεί το επόμενο βήμα σε αυτό που λέμε ”ψηφιακό εμπόριο”.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας αλλά και μετά το τέλος της άλλαξε κατά πολύ η συμπεριφορά των καταναλωτών και παράλληλα ενισχύθηκαν σε μεγάλο ποσοστό οι ηλεκτρονικές πληρωμές. Οι καταναλωτές στράφηκαν στις online παραγγελίες, κάνοντας περιζήτητες τις εταιρείες delivery. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας τέτοιας εταιρείας είναι η Stoferno.gr. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, διαθέσιμη σε web, Android και iOS, άμεσου delivery προϊόντων κάθε κατηγορίας, από τοπικά καταστήματα όπως παντοπωλεία, μανάβικα, φαρμακεία και άλλα, με παράδοση εντός της ώρας.

Τις ημέρες της καραντίνας, όταν ακόμα και η έξοδος για το φαρμακείο έμοιαζε ”Γολγοθάς”, η συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν, αφού προσέφερε μια καινούργια προσέγγιση για την κάλυψη των αναγκών που δημιουργήθηκαν.

Η πολύ ενδιαφέρουσα αυτή πρόταση που έφερε στο προσκήνιο η υπηρεσία Stoferno.gr πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα με τη βοήθεια της Visa. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Visa Innovation Program, η Visa προχώρησε σε συνεργασία με την πλατφόρμα, για να προσφέρουν δωρεάν μεταφορικά κάθε Πέμπτη σε κάθε αγορά με χρήση κάρτας Visa.

Συγκεκριμένα, κάθε φορά που διαμορφώνει ένας χρήστης της πλατφόρμας καλάθι με εμπορεύματα συνολικής αξίας άνω των 30€ από συνεργαζόμενα καταστήματα της υπηρεσίας, θα λαμβάνει δωρεάν τα μεταφορικά έξοδα όταν επιλέγει να πληρώσει με κάρτα Visa. Η ενέργεια αυτή θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 16/07.

Η συνεργασία της Stoferno.gr με τη Visa έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, να προσφέρει μια προστιθέμενη αξία σε όσους χρήστες παραγγέλνουν μέσω της πλατφόρμας, αλλά και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις ηλεκτρονικές πληρωμές. Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκπτωση “Stoferno με Visa”.

Η παραπάνω συνεργασία έρχεται να ‘απαντήσει’ στις ανάγκες των καταναλωτών που στην περίοδο του lockdown στράφηκαν κατά κύριο λόγο στις ηλεκτρονικές αγορές, αλλάζοντας την οικονομική συμπεριφορά και τις συνήθειές τους σε σχέση με το παρελθόν.