ΔΙΕΘΝΕΣ
27/04/2018 17:52 EEST | Updated 27/04/2018 18:01 EEST

Αυτό είναι το όνομα του μικρού πρίγκιπα της βρετανικής βασιλικής οικογένειας

Ο πρίγκιπας William και η σύζυγός του Kate Middleton, δούκισσα του Cambridge, έδωσαν στο τρίτο τους παιδί, που γεννήθηκε την περασμένη Δευτέρα 23 Απριλίου, τα ονόματα Louis Arthur Charles, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ανάκτορα του Kensington.

«Ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ έχουν τη χαρά να ανακοινώσουν ότι ονόμασαν τον γιο τους Louis Arthur Charles. Το μωρό θα ονομάζεται Αυτού Βασιλική Υψηλότης Πρίγκιπας Louis του Cambridge», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τα ονόματα επιλέχθηκαν για να τιμήσουν τον παππού του νεογέννητου πρίγκιπα Κάρολο και τον Louis Mountbatten (1900 –1979), μέντορα του δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππου και θείο του, που σκοτώθηκε από βόμβα του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA) το 1979.

Ο τετράχρονος πρίγκιπας George και ο πατέρας του, ο πρίγκιπας William, έχουν δεύτερο όνομα το Louis, με την ανακοίνωση να προκαλεί έκπληξη και σύγχυση στους θαμώνες των γραφείων στοιχημάτων και σε ειδικούς που πίστευαν ότι το Louis δεν θα δοθεί και σε τρίτο μωρό των Κέμπριτζ.

Το όνομα Arthur, το οποίο τα προγνωστικά ήθελαν πρώτο, τελικά επιλέχθηκε ως ενδιάμεσο, δεύτερο όνομα.

Οι γονείς του μικρού είπαν το όνομα στη βασίλισσα και στα μέλη της οικογένειας πριν το ανακοινώσουν.

Ο πρίγκιπας Louis, έκτο δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ Β′ και του πρίγκιπα Φίλιππου, είναι πέμπτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου μετά τον παππού του, τον πατέρα του, τον αδελφό του George και τη δίχρονη αδελφή του Charlotte.