Αυτοί είναι οι μαστροποί που εξέδιδαν 14χρονη στην Αθήνα

Αυτοί είναι οι μαστροποί που εξέδιδαν 14χρονη στην Αθήνα
|
Eurokinissi

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. μετά από εισαγγελική διάταξη τα στοιχεία και τις φωτογραφίες πέντε μαστροπών που εξέδιδαν 14χρονο κορίτσι στην Καλλιθέα.

Οι μαστροποί εξέδιδαν την κοπέλα από τη Βουλγαρία σε ξενοδοχεία της Αθήνας, σε σπίτια «πελατών» και σε οίκο ανοχής στο κέντρο της πόλης.

Το κύκλωμα ήταν ιδιαίτερα οργανωμένο και διέθετε τηλεφωνήτριες που έκλειναν τα ροζ ραντεβού, «μπράβους» που συνόδευαν τα κορίτσια σε σπίτια πελατών και αρχηγικά μέλη στα οποία κατέληγαν τα χρήματα. Το τηλεφωνικό κέντρο του κυκλώματος βρισκόταν στην Καλλιθέα, ενώ διατηρούσαν και ροζ ιστοσελίδες στις οποίες ανέβαζαν πρόσφατες φωτογραφίες των γυναικών.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10-2-2018 σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν 14 μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τέσσερις Έλληνες και δέκα αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων (Αλβανία, Ρουμανία, Ρωσία, Γεωργία και Καζακστάν). Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται οκτώ επιπλέον μέλη καθώς και ο ιδιοκτήτης του οίκου ανοχής.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι δράστες, από διετίας και πλέον, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, μέσω γραφείου ερωτικών ραντεβού που διατηρούσαν στο διαδίκτυο.

Αναλυτικότερα, κάποια από τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν γυναίκες κυρίως υπηκόους Αλβανίας και Ρουμανίας, και εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη κοινωνική και οικονομική τους θέση, καθώς επίσης και με τη χρήση απατηλών μέσων, αποσπούσαν την συναίνεση τους προκειμένου να εργαστούν ως εκδιδόμενες για λογαριασμό τους, παρακρατώντας το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων.

Τα ερωτικά ραντεβού κανονίζονταν μέσω τηλεφωνικού κέντρου που λειτουργούσε στην περιοχή της Καλλιθέας, ενώ την μεταφορά των γυναικών την πραγματοποιούσαν κάποια από τα μέλη του κυκλώματος. Περαιτέρω, για την προσέλκυση πελατών, διατηρούσαν στο διαδίκτυο ιστοσελίδες που περιείχαν φωτογραφίες των γυναικών.

Τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα Δευτέρα στη δημοσιότητα είναι τα παρακάτω:

  • 1. (επ) AMAXOPULU (ον) NADESHA του LEONID και της LIUBOV , γεννηθείσα στις 6-10-1976 στο Καζακστάν

  • 2. ΜΠΛΙΝΤΟ ΡΟΜΕΟ του Μίρι και της Αρντιάνα, γεννηθέντα στις 2-11-1993 στο Φιέρ Αλβανίας

  • 3. (επ) BOGDANOVYCH (ον) TETYANA του IVAN και της VERA , γεννηθέντα στις 28-9-1965 στην Ουκρανία

  • 4. (επ) CURA (ον) ERALDI του BASHKIM και της TEYTA , γεννηθέντα στις 6-10-1994 στην Αλβανία

  • 5. ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ ΙΩΑΝΝΗ του Σεραφείμ και της Ρηνούλας, γεννηθέντα την 1-1-1980 στην Αθήνα