Αυτοκίνητο: Το ένα πράγμα που οφείλεις να αλλάξεις το 2021 και πώς

Η μίσθωση αυτοκινήτου φέρνει επανάσταση στον χώρο! Να όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να αποκομίσεις όλα τα οφέλη της.

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί: «Τι καλά που περνούσαμε παλιά». Έτσι συγκρίνουμε την εποχή της ταχύτητας και των κοσμογονικών αλλαγών που συμβαίνουν στις μέρες μας, με την εποχή που όλα κυλούσαν ήρεμα και πιο αργά.

Όμως, ακριβώς επειδή οι εποχές αλλάζουν, πρέπει όλοι να εξελισσόμαστε, να μη μένουμε προσκολλημένοι και εγκλωβισμένοι σε ένα παρελθόν που μας δίδαξε πολλά, μεν, αλλά αυτά που μάθαμε, που ζήσαμε, πρέπει να τα προσαρμόσουμε στο σήμερα, και να τα βελτιώσουμε προς όφελός μας.

Κι εκεί που κάποτε λέγαμε με καμάρι ότι «αγόρασα ένα καινούργιο αυτοκίνητο», σκεπτόμενοι ότι είναι ο δεύτερος γάμος που κάνουμε στη ζωή μας, μετά την εκκλησία ή το δημαρχείο (για τους πιο μοντέρνους), φθάσαμε να λέμε ότι «έχω leasing αυτοκινήτου, το αλλάζω κάθε τέσσερα χρόνια, έχω εξασφαλισμένες υπηρεσίες ασφάλισης και συντήρησης, με σταθερό μίσθωμα», κι έχω ξενοιάξει.

Αυτό θα πει εξέλιξη: να μπορείς να επιλέξεις τι σε συμφέρει, χωρίς το άγχος της αγοράς και κυρίως της μεταπώλησης, δίχως να σκέφτεσαι το κόστος του σέρβις και των ανταλλακτικών, εφόσον χρειαστούν ή αν θα αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Και όλα αυτά τα προσφέρει η LeasePlan.

Μιλάμε για τέτοια εξέλιξη, η οποία είναι τόσο ραγδαία στο χώρο του αυτοκινήτου, που σε οδηγεί σε νέους δρόμους, μακριά από την πεπατημένη. Ιδίως όταν μιλάμε για την LeasePlan η οποία είναι κορυφαία στον χώρο της μίσθωσης αυτοκινήτου. Διαθέτει ακόμα και υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που αλλάζουν ριζικά όσα γνωρίζαμε. Η κλιματική αλλαγή, βλέπετε, είναι αυτή που ορίζει τα νέα δεδομένα και που επιβάλλει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, φιλικών προς το περιβάλλον.

Και τα υβριδικά αυτοκίνητα είναι αυτά που ρυπαίνουν πολύ λιγότερο, σε σχέση με τα συμβατικά, βενζίνης και πετρελαίου. Κι αυτό επειδή καταναλώνουν λιγότερο καύσιμο, κάνοντας ιδανική διαχείριση της λειτουργίας του κινητήρα εσωτερικής καύσης και του ηλεκτρικού μοτέρ ή της μίζας / γεννήτριας, ανάλογα το υβριδικό σύστημα, αν είναι Plug-in hybrid ή mild hybrid.

Ειδικά στην περίπτωση του Plug-in hybrid, που φορτίζεται από εξωτερική πηγή και χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία –ανάλογα το μοντέλο- έως 60 χλμ. (μηδενικούς ρύπους, χαμηλό κόστος φόρτισης), η μέση κατανάλωση καυσίμου μπορεί να είναι και μικρότερη από 2 – 2,5 λίτρα στα 100 χλμ.! Για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ούτε λόγος να γίνεται για εκπομπές ρύπων. Εδώ μιλάμε για το απόλυτο μηδέν, ενώ το κόστος χρήσης είναι εξαιρετικά χαμηλό, μιας και η τιμή χρέωσης της κιλοβατώρας, είναι κατά πολύ μικρότερη της χρέωσης του λίτρου βενζίνης ή πετρελαίου.

Τα υβριδικά και κυρίως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλάζουν τις συνήθειές μας. Τη διαχείριση των καθημερινών -και όχι μόνο- μετακινήσεων και των μεταφορών αγαθών και υπηρεσιών, τον τρόπο που οδηγούμε, με τις επιλογές που υπάρχουν ως προς τη λειτουργία του συστήματος, για οικονομία ενέργειας ή επιδόσεις. Ναι, είναι ακριβά, όμως η αγορά δεν είναι, όπως είπαμε ήδη, ο μόνος τρόπος να το αποκτήσεις.

Κι επειδή αυτή την τάση οφείλουμε να εξετάσουμε όλοι, ιδιώτες και εταιρείες, αξίξει να το κάνουμε χωρίς οριστικές ”δεσμεύσεις”, μέσω μιας κορυφαίας εταιρείας μίσθωσης αυτοκινήτου, όπως η LeasePlan. Εκεί όλοι θα βρούμε λύσεις και προτάσεις που ταιριάζουν με τη δική μας ζωή και καθημερινότητα.

Διότι και αυτό το αυτοκίνητο, με leasing, σαν δικό μας είναι.