Αυτοκτόνησε στην φυλακή Νεοναζί που βασάνιζε γκέι άνδρες σε βίντεο που έγιναν viral

Αυτός και η ομάδα του ισχυρίζονταν με καμάρι ότι είχαν καταφέρει να βασανίσουν περισσότερους από 1.500 γκέι άνδρες.
Ο νεοναζί Μαξίμ Μαρτσινκέβιτς στη ρωσική τηλεόραση.
Ο νεοναζί Μαξίμ Μαρτσινκέβιτς στη ρωσική τηλεόραση.
Youtube

Ο Μαξίμ Μαρτσινκέβιτς, ο 36χρονος νεοναζιστής ιδρυτής της Occupy Pedophilia, μιας φασιστικής ομάδας που βασάνιζε ομοφυλόφιλους εφήβους σε εκατοντάδες βίντεο, αυτοκτόνησε στην φυλακή, ενώ βρισκόταν με ποινή 10 ετών στη Σιβηρία, κατηγορούμενος για βιασμό, σύμφωνα στους Moscow Times.

Ακόμη, ήταν ιδρυτής της επίσης ρωσικής νεοναζιστικής ομάδας Format 18 (πουτο 18τεί συνολικά τρεις φορές για παρόμοια ρατσιστικά βίντεο. Μέσω της ομάδας πουλούσε βίντεο που έδειχναν να βασανίζει μετανάστες.

Το 2013, ο Μαρτσινκέβιτς έγινε ευρέως γνωστός στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα για τα βίντεό του που σχετίζονταν με την Occupy Pedophilia, που χρησιμοποιούσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δελεάζει γκέι άντρες με σεξ μόνο και μόνο για να τραβά βίντεο στα οποία τους βασάνιζε.

Σε πολλά από τα βίντεό του, ο Μαρτσινκέβιτς και η ομάδα του έδερναν γκέι άνδρες, τους αφαιρούσαν τα εσώρουχα, τους ξύριζαν, τους ουρούσαν και τους ανάγκαζαν να αυτοεξευτελίζονται με βωμολοχίες και sex toys. Ισχυρίζονταν με καμάρι ότι είχαν καταφέρει να βασανίσουν περισσότερους από 1.500 άνδρες. Τα βίντεο κοινοποιούνταν σε όλα τα social media πολλοί νεοναζί εμπνεύστηκαν και άριχζαν να ιδρύουν διαδικτυακές ομάδες. Στο Facebook, μία από αυτές είχε 75.000 likes.

Η ομάδα ισχυριζόταν ότι ο στόχος της είναι να τιμωρεί τους παιδόφιλους, εφόσον δεν το κάνει η αστυνομία. Στην ουσία, αυτό που έκαναν είναι να χειραγωγούν οι ίδιοι 15χρονα και μικρότερης ηλικίας γκέι αγόρια για τα εν λόγω βίντεο.

Η αντι-ομοφυλοφιλική ομάδα του Μαρτσινκέβιτς και τα βίντεό της άρχισαν να εμφανίζονται στη Δύση την ίδια χρονιά που η ρωσική ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπέγραψε ένα εθνικό νόμο που ποινικοποιεί ως «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα». Στην πραγματικότητα, αν είσαι ομοφυλόφιλος στην Ρωσία, μπαίνεις φυλακή.

Τον Οκτώβριο του 2015, έξι από τα μέλη της ομάδας καταδικάστηκαν για διάφορες κατηγορίες, όπως βασανιστήρια, πρόκληση βλάβης και πρόκληση απειλών θανάτου, σύμφωνα με το LGBTQ Nation.

Πηγή: Newsweek

Δημοφιλή